Wpis z mikrobloga

nawiazujac do mojego poprzedniego wpisu

Dzis trafilem na wyjątkowego #!$%@? w tirze, ktory o bezpiecznej odleglosci chyba nigdy nie slyszal.
Jechalem w zabudowanym 60kmh przez jakies 5km,
a na luku, gdzie bylo przejscie dla pieszych, szkola i ogr. do 30kmh zwolnilem do 40kmh. przez caly czas debil siedzial mi na dupie(ok 2m), no i na tym przejsciu dla pieszych wyskoczyl mi pies, wiec zahamowalem (nie do spodu, ale na tyle, zeby go nie potracic).
Tir sie we mnie #!$%@? XD
Janusz wyskoczyl z pretensjami ze jezdze jak niedzielny kierowca i wymusilem na nim odszkodowanie.
Chcialem sie z nim dogadac, spisac oswiadczenie i nara, ale on sie uparl na policje. Wiec wezwalismy policje - on dostal mandat za spowodowanie kolizji + zatrzymanie dowodu rej za niesprawny pojazd (opony, zle oswietlenie i cos z zabezpieczeniem ladunku). Janusz dostal nauczke, a ja wciaz bede kontynuowal moją przepisową jazdę.

ps gdybym jechal szybciej to psinka by oberwala;/ wiec sebixom ktorzy jezdza szybko i bezpiecznie hatfu
#polskiedrogi #polska #wypadek
  • 24
@hadesPL: inb4

jakbyś jechał szybciej to byś przejechał, zanim psinka by z domu wyszła

To autko zastępcze, na czas naprawy jeszcze z OC sprawcy? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak ktoś nie potrafi dostosować odległości do prędkości, to z przodu się dostosowuje prędkość do odległości. Dobrze działa na wszelkiego rodzaju S i A ( ͡ ͜ʖ ͡)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@hadesPL: Kiedyś podobny jechał metr (!) za mną, debil trąbił i dawał długimi, gdzie nie było warunków, żeby go puścić, a ja nie miałam zamiaru w zabudowanym jechać jeszcze szybciej (i tak było +10-15 km/h). W końcu gdzieś tam mnie minął, a potem widziałam, jak przede mną #!$%@? ten sam taniec na innym kierowcy i w końcu wyprzedza na wzniesieniu, na podwójnej ciągłej. To są pieprzeni mordercy. Przykro mi, że Ci
@hadesPL dziękuję kolego, prośba jeszcze zgłoś szkodę, że teraz się boisz jeździć i masz schizy, ze coś w Ciebie wjedzie itd. Dojedź gościa podręcznikowo po całości oki?