Aktywne Wpisy
klewerewel +4
#rozowepaski #polska #warszawa #zwiazki #pieklokobiet
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
Fin_de_partie +120
Gratka dla wszystkich fanów sypiania w pawlaczu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-2-pokojowe-blisko-centrum-ID4oEMo
#nieruchomosci
https://www.otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-2-pokojowe-blisko-centrum-ID4oEMo
#nieruchomosci
Do tej pory piekłam makowego pieguska i ciasto z kakao. Przerabiałam też pankejki na bazie białek i owsa.
Szukam propozycji przy założeniu że:
- nie ma w składzie mąki pszennej i raczej mąk orzechowych (mile widziana gryka, owies, orkisz)
- nie ma cukru, lub potrzeba jego niewielkiej ilości (w piegusku jechałam 50:50 ksylitol i erytrytol, lub po 1/3 razem z cukrem, ale to mało ekonomiczna zabawa)
- nie jest omletem, bo takowych nie jadam
Może być ciasto, jakaś rolada warzywna, gofry, jeśli coś z orzechami to na bazie mielonych migdałów (jak sobie kiedyś zmielę ¯\_(ツ)_/¯), w sumie nie wiem, cokolwiek, bo google średni pomagają.
#gotujzwykopem
Poza tym jadłbyś co tydzień ciastko na bazie szklanki cukru? Błe xD
zawsze mozna mrozic bialka az znajdziesz pomysl co z nimi robic:)
no ale fakt, najgorsze jest to, że w większości to są ciasta na bazie białej mąki i cukru, czy tam inne kokosanki. Nawet na wytrawnie jest mało co, bo okazuje się, że rolada warzywna na blachę potrzebuje ze
Możesz też zrobić z nich majonez i mieć bazę do
@Limonene: czo ( ಠ_ಠ) pierwsze słyszę, majonez? :O
No rolada to chyba właśnie ok 3 białka + żółtko z tego co pamiętam? Mam to w planach, tylko nigdy nie wiem co włożyć do środka, bo wszędzie łosoś, a ja łososia nie bardzo uznaję.
Masz przepis na te chipsy?
O tym majonezie to nie wiem teraz czy sobie ze mnie żartujesz czy na poważnie xd
A o przepis wysłałam pytanie, niedługo powinnam dostać odpowiedź.
3 białka
100 g masła
80 g mąki orkiszowej
sól
Masło rozpuścić, ostudzić. Mąkę wymieszać widelcem z białkami, powoli dolewamy masło. Doprawiamy sola, można pieprzem.
Masę wylewać łyżką na papier do pieczenia, można posypać dowolnymi przyprawami, ziołami, sezamem itp. Pieczemy w 180 stopniach przez niecałe 10 minut.
Można przechowywać ok. tydzień szczelnie zamknięte.
@Limonene: dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matra: ej, to brzmi zajebiście. Jak trochę ubić te białka to powinny wyjść takie a'la prażynki i pewnie dowolnej mąki można użyć. Kradnę :)
@Mirkosoft: @Limonene ( ͡~ ͜ʖ ͡°)