Aktywne Wpisy
amozetoostatniraz +255
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Pan_krecik +623
#sociallending
@pszymczyk2: Błąd. Nie spotkali się z zarządem, tylko napisali, że spotkali się z zarządem. Żadnego zarządu nigdy nie było. Tak jak Ci pisałem na PW:
Dodam, że kuetzal i envestio oferowali 2.5% za każde polecenie (to samo z siebie pachnie mlm), nic dziwnego, że blogerzy tak ciepło się o nich wypowiadali.
@splitt: może nie tyle zwykle, co rzeczywiście często, ale to tylko w wypadku kiedy mówimy o małej firemce, która prowadzi działalność właściwie bezkosztową.
Pamiętajmy, że tutaj mamy do czynienia z firmą, która obracała milionami - najpierw pozornie, potem dosłownie. Kapitał własny to jedyny twardy dowód na kasę z ich strony jaki masz, jeśli chodzi o
Masakra jakaś z tym p2p
@pszymczyk2: żyjesz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@caribbean: tak na szybko, patrząc na finanse, wygląda znacznie lepiej niż 2, które omawiałem. kapitał własny na poziomie 1 700 000 Euro i regularne sprawozdania finansowe. Nie mam teraz za dużo czasu, ale jakbym miał to bym poszukał na stronach, może na mapach, siedziby, budynków z logo etc., jakichkolwiek twardych aktywów, które dałyby punkt zaczepienia.
Komentarz usunięty przez autora
w Polsce żeby założyć spółkę musisz mieć astronomiczne 5 tys. PLN, na Łotwie wg jakiegoś artykułu który znalazłem na szybko 3k EUR, więc pewnie jak zakładali Kuetzala to wystarczyło 2.5k EUR
wałek pozostaje wałkiem, ale kapitał zakładowy akurat "czerwoną flagą" nie był
Kapitał zakładowy w przypadku Kuetzala był
Jak dla Ciebie to jest red flag, to w takim razie cały funkcjonujący biznes P2P jest dla Ciebie "fintechem tylko z nazwy, atrapą strony i dwoma
@vinmcqueen: Co ma to uwiarygodnić? W sytuacji kiedy nie masz żadnej innej gwarancji