#programowanie #java #spring Mam klasy A i B extends A. Chcę zrobić formularz springowy, który po submicie będzie przekazywał wartości do wpisania do obiektów A lub B, w zależności od tego, co chce użytkownik. Jak zrobić metody get/post kontrolera, który w zależności od okoliczności będzie umieszczał otrzymane parametry w typie A lub B? Jaki to typ, będzie wiadomo dopiero po otrzymaniu wpisanych danych na podstawie obecności (lub jej braku) pól podklasy. Jaki obiekt przekazać do modelu w metodzie get formularza? Na stacku na podobny problem ktoś napisał żeby zrobić osobną klasę service do każdego typu i w metodzie obsługującej post pobierać odpowiedni service z kontekstu springa, ale wygląda mi to na jakiś fikołek i chciałbym wiedzieć czy jest jakiś czystszy sposób na zrobienie tego.
@Blackhorn: Różne struktury danych to zasadniczo różne endpointy. Zmiana sposobu obsługi może leżeć w meta-danych (z nagłówków http) jako precondition, ale tu potrzebny framework, który się nie boi że ktoś o polimorfizm zapyta.
Kolejny problem jest taki, że struktury danych nie powinny się rozszerzać przez dziedziczenie, bo dziedziczenie nie jest od tego (mimo, że tak uczą składni obiektów) - albo są to dwie struktury z różnych kontekstów z podobnymi polami albo
Łaszczyk tylko przez msc trenował parter. Trochę kompromitacja dla ferrariego, który podobno jest parterowcem, że po tylu latach treningów przegrał z typem co pochodził msc na treningi w płaszczyźnie parterowej.
Mam klasy A i B extends A. Chcę zrobić formularz springowy, który po submicie będzie przekazywał wartości do wpisania do obiektów A lub B, w zależności od tego, co chce użytkownik. Jak zrobić metody get/post kontrolera, który w zależności od okoliczności będzie umieszczał otrzymane parametry w typie A lub B? Jaki to typ, będzie wiadomo dopiero po otrzymaniu wpisanych danych na podstawie obecności (lub jej braku) pól podklasy. Jaki obiekt przekazać do modelu w metodzie get formularza? Na stacku na podobny problem ktoś napisał żeby zrobić osobną klasę service do każdego typu i w metodzie obsługującej post pobierać odpowiedni service z kontekstu springa, ale wygląda mi to na jakiś fikołek i chciałbym wiedzieć czy jest jakiś czystszy sposób na zrobienie tego.
Kolejny problem jest taki, że struktury danych nie powinny się rozszerzać przez dziedziczenie, bo dziedziczenie nie jest od tego (mimo, że tak uczą składni obiektów) - albo są to dwie struktury z różnych kontekstów z podobnymi polami albo