Aktywne Wpisy

affairz +175

staryalkus +17
Ja pier... Dowiedziałem się właśnie o wstępnym raporcie odnośnie AI171. Pilot prawdopodobnie celowo odciął dopływ paliwa do obu silników. To było prawdopodobnie rozszerzone s---------o. Jakaś tragedia...
#lotnictwo
#lotnictwo

Zestaw można kupić od 01.02.2020 a jego cena katalogowa to 319,99 zł. Zestaw zawiera 864 elementy i podobno panele słoneczne to nie są naklejki, tylko nadruk na 1x4 klockach https://brickset.com/sets/containing-part-6215341
#kosmos #iss #nasa
źródło: comment_AsbNGV6IPCphlbJg4bKufy35zrQsNT2x.jpg
Pobierz@karuzelpl: no dokładnie tak samo pomyślałem jak go zobaczyłem. Na początku nie podobał mi się ten zestaw, ale teraz jak go zobaczyłem, to go chyba kupię.
@Tonari_Totoro: ja poczekam, aż pojawi się w szerokiej dystrybucji i wtedy będę polował na promkę z -30%.
szkoda, że to nie są prawdziwe panele ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tonari_Totoro: ja poczekam na 210-230 zł. Flintstones (21316) z 280 był już przeceniany w okolice 190, więc ISS z 320 pewnie w okolice 220 spadnie
@p10trek: niestety nie mam pojęcia :/. Może więcej szczegółów na oficjalnej stronie znajdziesz
@Niqht: ciężko ocenić. Ja zazwyczaj ustawiam powiadomienie na promoklocki.pl na dany zestaw oraz przynajmniej raz dziennie wchodzę do nich na stronę i patrzę zakładkę okazje. Jeśli zestaw jest już dłużej na rynku, to zazwyczaj cena jest przez większość sklepów mocno obniżona cały czas (tak o 20-30%) - wszystko zależy od konkretnego zestawu.
źródło: comment_NPIVSyTeE2bzktxmOLkpQfGMoFcW2KeT.jpg
Pobierz@SebaD86: o panie, jakby były takie paneloklocki i zeby glupia diode tylko zasilały. oooo Panie.
@karuzelpl: @damw: dokładnie, sprawdziłem ile elementów ma rakieta NASA którą tak wszyscy się jarają a która mi jakoś się nie podoba i szok. Chociaż to chyba jest mniejsze.
Jeśli mówisz o Saturn V (21309) to ma 1969 elementów (od roku lądowania na księżycu) i wymiary około 100 cm x 17 cm x 17 cm - to właśnie te wymiary są tym "motorem napędowym" - wydaje się ten zestaw po prostu wielki.
ISS (21321) ma 864 elementów i wymiary: 20 cm x 31 cm x 49 cm
@toodrunktofuck: możliwe, że zrobią szybciej. Przez długi okres czasu nie było w ogóle zestawów z kosmosem, Potem na początku się pojawił ten Saturn, potem City space mała seria kilku zestawów, potem w Apollo 11 w Creator Expert, teraz znów patrzą na Ideas. Jak to się sprzeda, to może w TLG stwierdzą, że to dobry motyw na więcej