Wpis z mikrobloga

W oficjalnym sklepie #lego - shop.lego.com pojawiła się już Międzynarodowa Stacja Kosmiczna: https://www.lego.com/pl-pl/product/international-space-station-21321

Zestaw można kupić od 01.02.2020 a jego cena katalogowa to 319,99 zł. Zestaw zawiera 864 elementy i podobno panele słoneczne to nie są naklejki, tylko nadruk na 1x4 klockach https://brickset.com/sets/containing-part-6215341
#kosmos #iss #nasa
damw - W oficjalnym sklepie #lego - shop.lego.com pojawiła się już Międzynarodowa Sta...

źródło: comment_AsbNGV6IPCphlbJg4bKufy35zrQsNT2x.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bardzo ładne, wygląda jakby miało więcej elementów niż jest napisane

@karuzelpl: no dokładnie tak samo pomyślałem jak go zobaczyłem. Na początku nie podobał mi się ten zestaw, ale teraz jak go zobaczyłem, to go chyba kupię.

zrobiony preorder już w ulubionym sklepie i czekamy :D

@Tonari_Totoro: ja poczekam, aż pojawi się w szerokiej dystrybucji i wtedy będę polował na promkę z -30%.
  • Odpowiedz
Ja zamówiłem za 280 zł +/- 5 zl :)

@Tonari_Totoro: ja poczekam na 210-230 zł. Flintstones (21316) z 280 był już przeceniany w okolice 190, więc ISS z 320 pewnie w okolice 220 spadnie
  • Odpowiedz
jak często taki promki są?

@Niqht: ciężko ocenić. Ja zazwyczaj ustawiam powiadomienie na promoklocki.pl na dany zestaw oraz przynajmniej raz dziennie wchodzę do nich na stronę i patrzę zakładkę okazje. Jeśli zestaw jest już dłużej na rynku, to zazwyczaj cena jest przez większość sklepów mocno obniżona cały czas (tak o 20-30%) - wszystko zależy od konkretnego zestawu.

@damw o kurde ładne to to (
  • Odpowiedz
@toodrunktofuck:
Jeśli mówisz o Saturn V (21309) to ma 1969 elementów (od roku lądowania na księżycu) i wymiary około 100 cm x 17 cm x 17 cm - to właśnie te wymiary są tym "motorem napędowym" - wydaje się ten zestaw po prostu wielki.

ISS (21321) ma 864 elementów i wymiary: 20 cm x 31 cm x 49 cm
  • Odpowiedz
@damw: właśnie o to mi chodzi. Aż szkoda zmarnowania potencjału tyłu kolcków na rzecz takiej strzały na rzecz mniejszego zestawu. Może za 30 lat zrobią taką stacje z odpowiednią ilością elementów i rozmiarów. Chociaż mówię, że na LEGO to ja się nie znam i za dzieciaka miałem tylko parę małych zestawów i pudełko losowych klocków.
  • Odpowiedz
Może za 30 lat zrobią taką stacje z odpowiednią ilością elementów i rozmiarów.

@toodrunktofuck: możliwe, że zrobią szybciej. Przez długi okres czasu nie było w ogóle zestawów z kosmosem, Potem na początku się pojawił ten Saturn, potem City space mała seria kilku zestawów, potem w Apollo 11 w Creator Expert, teraz znów patrzą na Ideas. Jak to się sprzeda, to może w TLG stwierdzą, że to dobry motyw na więcej
  • Odpowiedz