Wpis z mikrobloga

@ediz4: LoL, serio w Polsce macie cene 1399zł?
JanuszTax widzę zadziałał srogo. Nawet tutaj was inflacja dopadła. W UK ta karta kosztuje równowartość 1250-1300zł.

Dodatkowy fakt jest taki że karta dostała custom bios przesłany do redakcji który maxuje kartę do granic jej możliwości.
nie ma tam już nawet miejsca na OC po wgraniu nowego
  • Odpowiedz
@ediz4: 5600xt nie jest opłacalną kartą. Portfel decyduje, nie ma żadnego argumentu by brać 5600xt. Tyle i aż tyle.
Nawet najbardziej pro AMD kanał na yt Hardware Unboxed mówi wprost że Nvidia dobiła tę premierę zanim ta miała miejsce, tak jak AMD zrobiło undercut 2070Super w ostatniej chwili obniżając cene swoich kart.
Teraz tego nie zrobili bo Nvidia wziela ich z zaskoczenia.
  • Odpowiedz
@Link4uOrgPL: Nie sluchaj tych bredni, koles nie wie o czym pisze. Poczytaj/ poogladaj sobie recenzje, karta jest jak najbardziej ok i jest konkurencyjna do nvidi. Rewolucji nie ma, ale smialo mozesz ja brac, zreszta wszystko zalezy od ceny. Rx 5600xt z wgranym nowym biosem ma wydajnosc rtxa 2060 a jest tanszy. Dochodzi dyskusyjna kwestia raytracingu w karcie nvidi i mozliwosci jej podkrecenia, bo 5600xt z nowym biosem traci ta mozliwosc.
  • Odpowiedz
@Shewie: Wszyscy recenzenci jednoglosnie mowia ze karta jest ok i jest konkurencyjna ale jakis random z wykopu oglasza ze karta jest katastrofa i nvidia ja zamordowala. Jestes glupi albo probujesz trollowac, nie wiem co gorsze.
  • Odpowiedz
@jart: ale to nie moja opinia, moją opinię mozesz mieć w dupie. Posiłkuję się tymi którzy w swojej branży są uznawani za autorytety.
  • Odpowiedz
@Shewie: To chyba masz problemy z rozumieniem tego z co czytasz/ogladasz, bo recenzje na ktora sie powolujesz okreslaja ja jako konkurencyjna do oferty nvidi.
  • Odpowiedz
@Shewie: czemu nie opłacalna? najtańszy rtx 2060 1340 zł u nas w sklepach, rx 5600 xt 1299 zł, zgodzę się że w jakiejkolwiek wyższej kwocie ten rx 5600 xt nie ma sensu, a są prawie za 1700 na x-kom xDDD

w niemczech najtańsze rtx 2060 od 299 euro, rx 5600 xt tak samo

o co ci chodzi z tymi cenami? w większości gier rx 5600 xt po aktualizacji biosu wydajniejszy
  • Odpowiedz
@Shewie: Fakt, ze amd narobila zamieszania z tym nowym biosem chwile przed premiera tych kart, ale same karty po aktulizacji sa jak najbardziej ok. Najtanszy rtx aktualnie kosztuje jakies 1350 i to jest wersja z chyba najgorszym chlodzeniem, wiec potencjal oc tez jest praktycznie zerowy, skoro ludzi skarza sie na kulture pracy przy stockowych ustawieniach. Inne budzetowe wersja to 1400 i wiecej. Za 1300 jest rx 5600 xt pulse ktory
  • Odpowiedz
@jart: referuję do cen w UK. Polityka cenowa w Polsce to coś za co powinno się stawać przed sądem.
Ale Amazon wysyła do Polski więc nie trzeba być przyklejonym do 2 sklepów. Xkom albo Morele które czerpią zyski z tego tytułu.
  • Odpowiedz
@Shewie: Z recenzji zagranicznych wynika ze rx 5600xt pownien byc tanszy od rtxa i w takim wypadku jest oplacalny. Przy takiej samej raczej traci sens ze wzgledu na brak rt. Tak wiec wszystko zalezy od ceny w jakiej mozna ostatnie nabyc dane karty.
  • Odpowiedz