Wpis z mikrobloga

#webdev #nodejs #mydevil
Postawiłem apkę NodeJS używającą socket.io na hostingu MyDevil, wszystko działa poprawnie do póki łączę się przez ipadress:5555 (Wyłączyłem phusion passengera i nasłuchuję wszystkiego na porcie 5555), w momencie gdy chce się połączyć przez domenę która jest skierowana na serwery DNS MyDevil to w konosli wypluwa mi błędy 'net::ERRCONNECTION_CLOSED', gdzie może być problem?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@weedget: Przy polączeniu przez http://adres_ip:port wszystko działa poprawnie, jedynie przy wpisywaniu domeny w przeglądarce wyrzuca błąd w konsoli. Dodatkowo klient socket.io łączy się przez socketIOClient('//domena.pl:5555') więc po tej stronie wszystko wygląda okej
  • Odpowiedz
@kijak nie mam jak teraz sprawdzic ale cos mi sie kojarzy ze przy rezerwowanyh portach na mydevilu domene ustawialo sie jako pointer czy cos w tym stylu. Wydaje mi sie ze jest cos o tym w ich pomocy
  • Odpowiedz
@weedget: Dzięki ziom! Męczyłem się przy tym 3dni, trzeba było dodać stronę jako typ proxy i przekierować na konkretny port, zamiast zerknąć w ich wiki/panel próbowałem obejść problem dookoła :D Wszystko śmiga
  • Odpowiedz