Aktywne Wpisy
GabrielOcello +591
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
mickpl +860
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
#zalesie #drogi #pytanie #prawojazdy
@niegwynebleid: Ależ oczywiście, że np w takiej sytuacji jadąc prosto dajesz kierunek w lewo
@ganja_farmer: ja mam super komputer. To znaczy, że jestem PashaBiceps?
@sezamek123: to zależy od egzamintora jak zinterpretuje sytuację, jak wygląda skrzyżowanie. Ja błąd dałbym do innego zadania.
Gdyby taka sytuacja trafiła się mojemu kursantowi to prosiłbym o napisanie odwołania i uprawnienie mnie do
@efceka: no nie ¯\_(ツ)_/¯
https://www.prawodrogowe.pl/informacje/kronika-legislacyjna/resort-doprecyzowuje-przepisy-dot-uzywania-kierunkowskazow
Tam to dotyczyło sytuacji przeciwnej (czy dawać kierunek przy skręcie jadąc cały czas z pierwszeństwem), ale wniosek jest prosty: kierunkowskaz ma być zgodny z rzeczywistym przebiegiem drogi. Kwestie przebiegu pierwszeństwa nie mają tu nic do rzeczy.
Więc zamiast gadać o kodeksie to po prostu pomyślcie o tym jak to wygląda z poziomu innego kierowcy - tego brakuje w polskim szkoleniu kierowców ( ͡° ͜ʖ
@emcter @niegwynebleid @radziol88 @923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu @ganja_farmer @wycz @pogop