Wpis z mikrobloga

Eh muszę się wyżalić (,) Dzisiaj oblałem egzamin na prawko jazdy. Zostałem oblany za to, że dwa razy źle użyłem kierunkowskazu. I jak za pierwszym razem, fakt zrypałem bo zapomniałem dać prawego kierunkowskazu jak z ronda to drugim razem mam wątpliwości czy był to błąd. Otóż jadąc drogą z pierwszeństwem, które skręcała w lewo egzaminator kazał mi jechać prosto w drogę podporządkowaną uznałem, że dając prawy kierunek dam wyraźny znak, że zjeżdżam z drogi z pierwszeństwem na podporządkowaną. Potem kiedy mnie już oblał spytał się czy chce dalej jechać. Stwierdziłem, że tak to sobie może coś poćwiczę. Doszło do sytuacji gdzie piesi z lewej strony drogi przechodzili na prawą przez pasy. Zatrzymałem się jak i auta z naprzeciwka. Kiedy piesi przeszli przez przeciwną stronę jezdni auta z naprzeciwka zaczęły ruszać, w momencie, w którym piesi przeszli przez drogę kolejni piesi przyszli pod krawężnik na przejściu z przeciwnej strony to ja nie ruszyłem bo kolejni piesi jednak auta z naprzeciwka dalej jechały i egzaminator zaczął się do mnie rzucać czemu nie jadę i stwierdził, że jest to tamowanie ruchu. A dam sobie obciąć głowę, że u innego egzaminatora by mi przejechanie uznał za błąd ¯\_(ツ)_/¯ Co wy uważacie mirki?

#zalesie #drogi #pytanie #prawojazdy
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sezamek123: ja na egzaminie stałem na stop na skrzyżowaniu gdzie z lewej i prawej caly czas jechali takie dobre 3 minuty i tez brechał do mnie czemu nie jadę. jak bym pojechał to by było wymuszenie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
ja mam prawko

@ganja_farmer: ja mam super komputer. To znaczy, że jestem PashaBiceps?

@sezamek123: to zależy od egzamintora jak zinterpretuje sytuację, jak wygląda skrzyżowanie. Ja błąd dałbym do innego zadania.
Gdyby taka sytuacja trafiła się mojemu kursantowi to prosiłbym o napisanie odwołania i uprawnienie mnie do
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@radziol88: ja tam bym dał. Tam nie jedziesz prosto tylko skręcasz a op pewnie pisał o zwykłym skrzyżowaniu z łamanym pierwszeństwem w którym dając kierunek można wprowadzic nawet zagrożenie
  • Odpowiedz
@radziol88: @efceka: Ile jeszcze takich kłótni. Może i nie trzeba ale bardzo ważnym elementem podczas poruszania się na drodze jest świadomość tego, że bez wrzucenia kierunkowskazu kierowca z tyłu i z przodu nie wie co wy chcecie zrobić.
Więc zamiast gadać o kodeksie to po prostu pomyślcie o tym jak to wygląda z poziomu innego kierowcy - tego brakuje w polskim szkoleniu kierowców ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu: no szkoda, że odwołując sie na 99% nic bym nie wskórał i stracił z tydzień czy dwa tygodnie? A i tak musiał bym płacić 140 ziko tylko w te dwa tyg miałbym już wydane prawko. Także ty byś udowodnił, że nie jesteś pipą, a ja miałbym prawko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz