Wpis z mikrobloga

Cześć! Dziś przy okazji wizyty z Wawie i chwili wolnego wrzucam kolejne info związane z #ciekawostki

Jeśli ktoś ma chwilę to siedzę do 12:05 na Wschodniej i śmiało można podbić!

Rzuć plusa! Warto( ͡º ͜ʖ͡º)
Tag do obserwowania #atencyjnymaszynista

Zeby móc poruszać się po terenie kolejowym PLK, między torami na stacji żeby przejąć lokomotywę albo skorzystać z przejść oznaczonych jako "dla uprawnionych" musicie posiadać zezwolenie takie jak to na foto! Ważne jest ono tylko w godzinach pracy, więc jeśli tego nie macie lub idziecie poza godzinami swojej pracy gdzie nie jest wymagane poruszanie się po terenie pozostającym w zarządzaniu peelki to SOK może wam wlepić mandaty. Lepiej się chyba tego wystrzegać! ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A dziś \/
8100 07:13(25) Poznań Gł. - Warszawa Grochów 10:37
17007 12:03 Warszawa Grochów - Poznań Gł. 15:23

#atencyjnymaszynista #pkp #intercity #kolej #100twarzykolejarzy #podroze #poznan #warszawa
P.....y - Cześć! Dziś przy okazji wizyty z Wawie i chwili wolnego wrzucam kolejne inf...

źródło: comment_D7z0hiBOzzAtu1tm6i7wHxpBgWDAUWTC.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Sosna00 gdyby jakieś pytania się pojawiły śmiało pytaj. Będzie materiał może na jakiś wpis albo po prostu wyjaśnię to co będzie trzeba o ile będę znał odpowiedź
  • Odpowiedz
  • 1
@Silimarillo końcowa dla jednego i poczatkowa dla drugiego. Baza nasza z zapleczem i taborem. Przyjazd na Wschodnią pierwszym pocoagiem 10:24 i odjazd drugim 12:14 jeśli potrzeba uzupełnić informacje ;)
  • Odpowiedz
@Pociongowy: Póki co jako tako pytań żadnych nie mam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Udało mi się załapać do jednego z towarowych przewoźników i po skończonym technikum zaczynam tam szkolenie. Wrzucaj dalej nowe posty/ciekawostki/relacje z pracy bo fajnie jest coś takiego poczytać :)
  • Odpowiedz
  • 0
@GodejMiTeresa może kiedyś a jak na razie AMA trochę bez sensu. Jest kilka rzeczy do zrobienia jeszcze jak coś więc potem może coś takiego rzucę. Jeśli masz jakieś pytania rzucaj mi je na pw a ja chętnie zrobię z tego wpis ;)
  • Odpowiedz