Wpis z mikrobloga

Przychodnia czynna od 8:00, rejestracja telefoniczna. Centralka odrzuca wszystkie połączenia przed otwarciem. Wykręcam nr 07:59:55 sek, aby uwzględnić czas wybierania numeru. Łączę się, przeklikuję cyferki automatem (znam na pamięć jak pomijać komunikaty).

Jesteś 19 w kolejce.
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1158
@GodlessMike: Dobra jest sukces, 8 minut słuchania muzyczki ale wbiłem na jeden z ostatnich terminów. Dodam jeszcze, że synchronizowałem się z UTC co do sekundy. Ale jak widać trzeba mieć refleks jak w e-sporcie żeby wygrać L4.
  • Odpowiedz
@koniolizator: Sprawne palce na klawiaturze telefonu to klucz do sukcesu! Jak dobrze potrenujesz to wejdziesz do plejofów grażyn w dostaniu się do lekarza na czas.
BTW - 8min oczekiwania to i tak całkiem niezły czas jak na polskie warunki.
  • Odpowiedz
  • 12
Przychodnia czynna od 8:00, rejestracja telefoniczna.

@koniolizator: XD co to k---a lata dziewięćdziesiąte że się telefonem umawia do lekarza? Powinni potwierdzenie faxem odsyłać.

Nawet mi nie żal ludzi co nie mają pakietu w prywatnej służbie zdrowia gdzie sobie jak biały człowiek klikasz wszystko w aplikacji.
  • Odpowiedz
@koniolizator: Ja ostatnio dzwonię tak jak Ty, jestem drugi w kolejce, dodzwaniam się i mówię że chcę jak najwcześniej, a babka "oj, no najwcześniej mam już tylko 9:45" xD
  • Odpowiedz
@koniolizator: To jest absurd ale trzeba mieć system żeby się do lekarza dodzwonić. Robie podobnie jak Ty (z zegarkiem cyfrowym w ręku) z tym, że nie liczy się czas podłączenia do linii a czas wybrania numerka odpowiadającego za kontakt z infolinią.

No i na dwa telefony ;)
  • Odpowiedz
@koniolizator to jest nic. U mnie niby od 8 odbierają, ale linia jest czynna cały czas. Możesz być w kolejce pierwszy od 5 rano, ale jeśli o 9 nadal będziesz pierwszy w kolejce to nawet nie wiesz czy wszystko ok czy nie (°°
Potem baba odbiera i mówi, że wszystko na ten tydzień porezerwowane i żebym dzwonił jutro o 8...
  • Odpowiedz
  • 48
@koniolizator Eh. Połowa trzeciej dekady XXI wieku i dalej nie ma jakiegoś rozsądnego centralnego internetowego systemu rejestracyjnego, który nie jest zdany na łaskę przepracowanej recepcjonistki.
  • Odpowiedz
@lycaon_pictus: Przychodnia przychodni nierówna, też mam pod blokiem. Jak wyjeżdżam do pracy o 5:30 to już się kolejka zaczyna ustawiać mimo iż otwierają o 7 xD Pójdziesz o 7 to na 99% już po numerkach. Rejestracja telefoniczna od 8, no ale chyba nigdy się nie zdarzyło by się komuś udało xD
  • Odpowiedz
Przychodnia przychodni nierówna, też mam pod blokiem. Jak wyjeżdżam do pracy o 5:30 to już się kolejka zaczyna ustawiać mimo iż otwierają o 7 xD Pójdziesz o 7 to na 99% już po numerkach. Rejestracja telefoniczna od 8, no ale chyba nigdy się nie zdarzyło by się komuś udało xD

@Rick_Sanchez: U mnie mimo geriatrycznego osiedla z jakiegoś powodu nie ma kolejek. Masz rację, przychodnia przychodni nierówna.
  • Odpowiedz