Aktywne Wpisy
Viado +67
Tak sobie czytam te komentarze i nie dowierzam. Tusk pozatrudniał jakiś trolli na wykopie? Ludzie cieszą z ograniczenia wolności? Co się stało z tym portalem że zamienił się w lewacko-tuskowy ściek? Nie chcesz to nie kupuj na stacji dzbanie jeden z drugim, a nie na siłę chcesz uszczęśliwiać innych zakazami. Gdzieś czytałem, że spory zysk stacji paliw to właśnie alko, ciekawe cenę czego podniosą jak wejdzie ten zakaz ( ͡° ͜
AlienShooter +3
i jakim cudem zabierzów, albo swoszowice gdzie są domki i kopciuchy (no akurat swoszowice to w granicach miasta, więc niby już nie kopcą, ale to niedaleko od granicy miasta więc na pewno nawiewa z południa) pokazują
@maraswrona: Nie rozumiem o co Ci chodzi, wyniki są bardzo zbliżone, poniżej screen z dziś.
rozumiem, że na podstawie "widzimisię" dochodzisz do coraz to ciekawszych wniosków XD
średnie stężenia dla PM10 dla obu stacji:
za ostatnie 365 dni:
krasińskiego: 46
dietla: 35
60 dni:
krasińskiego: 62
dietla: 39
30 dni:
krasińskiego: 60
dietla: 36
10 dni:
krasińskiego: 64
dietla: 40
2 dni:
krasińskiego: 91
dietla: 64
widać że stacja wyraźnie odstaje, i to nie są jakieś małe
@maraswrona: nie umiem, pisze dla beki
@maraswrona: bo to nie ta sama stacja?
@maraswrona: a skąd wiesz? Dane pokazują co innego.
@
Dzięki
@Bonwerkz w sumie miałem podobny tok myślenia, częściowo to przemawia do mnie. Natomiast znaczyło by to nie trafną lokalizację.
@mrc816: sądzę, że jak ustawiali te czujniki to nikt się nad tym wtedy nie zastanawiał gdzie powinny stać. Walnęli po prostu blisko drogi / samochodów
https://gazetakrakowska.pl/krakow-smog-smogowi-nierowny-skad-roznice-w-pomiarach-jakosci-powietrza/ar/c14-14720248