Wpis z mikrobloga

@grzech_u: gorsi od miłośników antybiotyków są tylko głąby, którzy kazdy bol leczą ketonalem. Niskie ciśnienie? Ketonal. Kolano boli? Ketonal. Kręgosłup od dźwigania? KETONAAAL i ciśnieniu dalej! Kto tego r------------a wątroby zrobił lekiem bez recepty to ja nie wiem.
  • Odpowiedz
@Moj_Panie: ja całe dzieciństwo co wizyta u lekarza z gorączką to antybiotyk, jakie było moje zdziwienie jak poszedłem w Niemczech z gorączką i powiedział 'proszę dużo pić i leżeć w łóżku', nie dostałem żadnych leków, tylko zwolnienie lekarskie
  • Odpowiedz
@phase_change dokladnie, w Niemczech troche inaczej to wyglada. Sam fakt, że spora część leków przeciwbólowych czy na przeziębienie, ktore w Polsce można kupić na stacji, w niemczech dostepba jest tylko na recepte

• Odpowiedz
@grzech_u: aktualnie taki poziom świadomości mamy w społeczeństwie, że większość łyka antybiotyki jak witaminki nawet na katarek i ból gardła a potem "kurła mówię ci te bakterie tak zmutowały że już antybiotyki nie pomagaja, juz 3 miesiąc łykam antybiotyk i ciagle mnie trzyma" XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tepskiteps: w zyciu to moze z 3 razy bralem antybiotyki plus jakas masc z antybiotykiem na zapalenie ucha wiec nie wszyscy. Za dzieciaka mialem lekarz który, ani razu mi nie przepisał antybiotyku zawsze leki na objawy i dodawal ze jak za tydzien nie zacznie sie poprawiac to ponowna wizyta
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@grzech_u: a w ogóle to ludzie mówiący na wszystko co zapisze lekarz ANTYBIOTYKI... Ja j---e. "ale mi tych antybiotyków zapisał!" a tam scorbolamid, flegamina, strepsils i fervex...
  • Odpowiedz
@grzech_u: krew mnie zalewa jak widzę ludzie biorących antybiotyki jak cukierki, powiedizałbym nawet, że jest to najbardziej nieodpowiedzialna i głupia rzecz, jaką robią ludzie, a jest w czym wybierać. Zwyczajnie nie wiadomo, do czego to może doprowadzić, ale na pewno do niczego dobrego.
  • Odpowiedz