Wpis z mikrobloga

Pierś z kaczki zamarynowana w sosie sojowym, posiekanym imbirze i czosnku.

Potem wysmażona od zimnej patelni i strony skóry aż ta się zrobi złota, szybko podsmażona ze wszystkich stron, odłożona do odpoczynku.

Pod patelnią duży ogień, dołożona łyżka smalcu, pół papryki, pół cebuli i kilka pieczarek w plasterkach. Do tego imbir, czosnek, chili.
Jak warzywa będą gotowe dodajemy kaczkę pokrojoną w plastry, podlewamy jeszcze sosem sojowym i syczuańskim olejem z chili.
Na talerzu posypujemy dymką albo sezamem.
Jak dodamy makaron konjac to żodyn sie nie zorientuje że to nie jest "zwykłe" jedzenie ;)

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Pierś z kaczki zamarynowana w sosie sojowym, posiekanym imbirze i czosnku.
...

źródło: comment_zY8bBEdnXdjIlymOVSLXwLlEyqGVE23h.jpg

Pobierz
  • 45
@chixi: to było zrobić zapiekanki z pieczarkami ;) by nie wyjść na ostatniego, dodam tylko, że jadłbym ( ͡° ͜ʖ ͡°) a smalec z gęsi teraz w każdym większym sklepie do dostania.

Peace!
@chixi: wycierasz marynate przed smażeniem? Na mocnym ogniu czosnek i imbir by się całkiem popalily. Jeżeli chodzi o smażenie że skóra zazwyczaj nie marynuje mięs, bo lubię mieć extra crispy, dodatkowo takie mięso świetnie przyjmuje "marynaty" dodawane już po smażeniu, wchodzą w zasadzie w strukturę mięsa.