Wpis z mikrobloga

Pierś z kaczki zamarynowana w sosie sojowym, posiekanym imbirze i czosnku.

Potem wysmażona od zimnej patelni i strony skóry aż ta się zrobi złota, szybko podsmażona ze wszystkich stron, odłożona do odpoczynku.

Pod patelnią duży ogień, dołożona łyżka smalcu, pół papryki, pół cebuli i kilka pieczarek w plasterkach. Do tego imbir, czosnek, chili.
Jak warzywa będą gotowe dodajemy kaczkę pokrojoną w plastry, podlewamy jeszcze sosem sojowym i syczuańskim olejem z chili.
Na talerzu posypujemy dymką albo sezamem.
Jak dodamy makaron konjac to żodyn sie nie zorientuje że to nie jest "zwykłe" jedzenie ;)

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Pierś z kaczki zamarynowana w sosie sojowym, posiekanym imbirze i czosnku.
...

źródło: comment_zY8bBEdnXdjIlymOVSLXwLlEyqGVE23h.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@chixi: Dobra, założyłem, że wykańczasz w piekarniku, a teraz widzę, że jednak nie, więc może w takim przypadku to jest słuszne. Nigdy nie robiłem p----i z kaczki bez użycia piekarnika, a wówczas piekąc skórą do dołu, nadmiar się jeszcze wytapia.
No ale to Twoja metoda i jeżeli Ci smakuje, to ok.
  • Odpowiedz