Wpis z mikrobloga

Podczas infekcji wirusowej (a’la grypa), a szczególnie pod koniec choroby i jakiś czas po chorobie występuje w nocy bardzo intensywne pocenie się?
Do tego stopnia, że dwa razy w nocy można się przebierać.
Gorączka nie występuje.

Czy to jest normalne?
Może świadczyć o jakiejś innej chorobie w tle, która daje takie objawy gdy organizm jest osłabiony?

#medycyna #choroby
  • 4
@hansoloxd: nie było żadnych leków poza witaminami

Jakie pasożyty dają zlewne poty gdy organizm osłabiony?

Do jakiego lekarza? Wśród znajomych nie mam żadnego od chorób wewnętrznych lub rodzinnego :/ a nie chcę robić z siebie hipochondryka i dzwonić do nich żeby mnie z jakimś swoim znajomym umówili.

Rzadko choruję, kiedyś z moim rodzinnym poruszyłem już ten problem to dostałem skierowanie na morfologię która wyszła idealnie i odpowiedź:
„Organizm osłabiony po chorobie,
@PierDacze: Zanim zacznie się szukać nie wiadomo jakich przyczyn to, może obniżona temperatura i wietrzenie w czasie snu oraz przykrycie na cebulkę, czyli zmieniamy ilość cienkich warstw w zależności od potrzeby organizmu.
@KollA: warunki snu są takie same jak zawsze

Mam sprzeczne informacje. Jedni mówią że też tak mają tj. często podczas choroby/infekcji się pocą jak szaleni przy odrobinie wysiłku i podczas spania. Kilka artykułów w internecie to potwierdza, ale większość, niestety, przewiduje jakieś tragiczne przyczyny.

Poczekam dwa tygodnie po zakończeniu infekcji i zrobię sobie bardzo kompleksowe badania krwi.

Szkoda że nikt nie zaproponował mi co przebadać.

Żeby wnieść jakiś wkład od siebie