Wpis z mikrobloga

Pomocy. Sprawdziłem w Ikei chyba wszystkie materace są za miękkie (moja waga 75kg) i się w nie wpada, a rano plecy n-----i*ją (mam lekką wadę kregosłupa). Lateksowe to miękkie, śmierdzące g---o, piankowe wysokoelastyczne się zapadają i szybko ubijają (robi się dołek), a sprężynowe są też po prostu miękkie i też się zapadają i w dodatku bujają jak trampolina (a niby oznaczone jako twarde). Więc IKEA odpada.
Czy można jeszcze gdzieś dostać klasyczny, twardy materac sprężynowy (bonell) jak dawniej, bez żadnych gąbek? Taki jak jest np. w twardych wersalkach na których śpi się super.
A może istnieje jakiś porządny, twardy, piankowy, który się nie zapada, nie odkształca i nie ubija po kilku miesiącach (i nie kosztuje kilka tysięcy) ?
Jak przez internet to tylko z możliwością zwrotu. A lokalnie najlepiej okolice Wawy.
#materac #sen #ikea #jysk
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dave8: Jest jeden z Ikei sensowny - twardy, na którym sam śpię od ponad roku i jestem zadowolony.

HYLLESTAD
Materac, sprężyny kieszeniowe, twardy, biały
Numer artykułu: 404.258.55

Sam mam 80kg, moja luba też nie narzeka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dave8: A zapoznaj się jeszcze z ofertą firmy Merita, mają salon przy Grochowskiej. Wcześniej spałem na materacu od nich i też byłem zadowolony, modelu niestety ci nie podam.
  • Odpowiedz
@dombol: ogólnie to tego nie widac tylko czuc, wystarczy przesunac sie na chwile srodek materaca to od razu czuc że duzo twardszy niż w miejscu spania
  • Odpowiedz