Aktywne Wpisy
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
mybeer +118
Ile netto zarabiają Polacy pod koniec 2024 roku? Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie.
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Odpowiadamy kwotą zarobków na rękę, dzieląc dochód roczny przez 12.
Sprzedałeś Opla - nie znaczy, że zarabiasz 30k miesięcznie. Masz kawalerkę inwestycyjna 3k dochodu a 2,8k raty - nie zarabiasz 3k. Itd.
Bezrobotni
Ile zarabiasz miesięcznie na rękę?
- Poniżej 4.000 7.8% (328)
- 4.001-5.500 15.2% (642)
- 5.501-7.000 17.2% (726)
- 7.001-9.000 13.9% (588)
- 9.001-12.000 14.7% (621)
- 12.001-15.000 8.0% (338)
- 15.001-18.000 4.7% (197)
- 18.001-22.000 3.8% (162)
- Powyżej 22.000 10.5% (444)
- Nie zarabiam w Polsce 4.2% (177)
czyli
SUBIEKTYWNE TOP 5 aut BMW
Natchniony memem obrazującym śmietniki komunalne z podpisem „zlot marki bmw” postanowiłem zrobić małe zestawienie aut tejże marki, które mi się najbardziej podobają. Tak, podobają – wprawdzie nie jestem miłośnikiem bawarskich bolidów, ba, nieraz szydzę i pluję na nie, ale parę aut od nich doceniam w jakimś stopniu. Jeśli szukasz „dresowozów” to nie tutaj XD – a jeśli chcesz poczytać o paru modelach niezwiązanych (raczej xD) z rodziną „e3- i e4śmieci” i podobnych „m-pakietów z ali” to zapraszam ( ͡° ͜ʖ ͡°) kolejność przypadkowa, źródła różne, więc może być więcej nieścisłości niż zazwyczaj – a, no i wszystko jest czysto subiektywne, głównie oparte o wygląd i suche dane techniczne, więc miej to na uwadze i się nie spinaj, bo ŁOLABOGA BEEMWU OBRARZAJO A E46 NAJLEBSZY DRYFTOWÓZ POLECAM ARDIAN ŚLEDZIONA ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
#samochody #motoryzacja #bmw #autakrokieta
W latach 50. XX wieku BMW miało problemy finansowe. Jak to mówią, tonący brzytwy się chwyta, więc gdy przedstawiciele marki dostrzegli na salonie samochodowym włoskie dziwne jajko od producenta lodówek, to postanowiono kupić licencję na nie, licząc przy tym że dziwny pojazd uratuje firmę. Legenda głosi że to dzięki temu wózkowi na zakupy monachijska marka nie upadła - #takbyloniezmyslam. ISO Isetta, bo tak się nazywał pierwowzór, niemal
Chowane światła, auto z lat 70s, klinowata sylwetka, silnik z tyłu – czy to opis Lamborghini? Otóż nie, to M1, pokraczna żaba nielubiana przez część fanów marki za pokraczność (ale się powtarzam, jpdl) rodem z fikcyjnego wehikułu Pana Samochodzika( ͡° ͜ʖ ͡°) samochód przez okres produkcji wyróżniał się mocno wyglądem, którym wpasowywał się w ówczesne trendy projektowania aut sportowych, no i rzecz jasna osiągami, które
W latach 50. XX wieku (znowu się powtarzam, wiem) BMW pragnęło stworzyć wóz luksusowy, model na którego widok niejeden by powiedział „Chcę go, wezmę na wynos”. Tym modelem był 507, dwuosobowy roadster z silnikiem V8, mającym ambicje podbicia rynku amerykańskiego i rzecz jasna europejskiego. Z tych ambicji nic nie wyszło, bo samochód był drogi (noł szit); nie pomogło nawet nabycie przez króla Rock’n’Rolla Elvisa Presleya jednej sztuki, w czasie
Kolejne cabrio, które „robi robotę” – wygląda pięknie, jest szybkie, dwuosobowe i piękne – nie, to już mówiłem. Dlaczego samo cabrio? Bo wersja coupe, której natłuczono mniej sztuk było brzydsze z tyłu – dach z tylną klapą wyglądał jak rzemieślnicza nadbudówka w pewnym samochodzie polskiej produkcji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wprawdzie nie grał – jak jego poprzednik, czyli Z3 – w filmie
nie no dobra, i tak wiadomo że obecna Supra to Z4 w przebraniu – a obecna generacja obu aut nie podoba mi się ( ͡° ͜ʖ ͡°) zresztą i tak mk II>mk III>mk I>mk V>mk IV
Uważany za pierwszy seryjnie produkowany samochód z turbodoładowaniem na rynku europejskim. Wóz, którego brutalny charakter tworzony przez design i mechanikę ani trochę mi nie przeszkadza – ba, nawet wygląd nawiązujący do Neue Klasse nie przeszkadza mi zupełnie, chociaż nie jestem zwolennikiem tej stylistyki. Sam samochód miał lekkiego pecha, gdyż trafił w czas tuż przed kryzysem paliwowym w ’74. Cóż powiedzieć więcej – jeździłbym ( ͡° ͜ʖ
Komentarz usunięty przez autora
Ja ogólnie nie lubię BMW, ACZKOLWIEK zawsze miałem słabość do E30 coupe/sedan - z jednego powodu. W Gabriel Knightcie 2 oraz Phantasmagori (gry przygodowe Sierry) się nim poruszało ;).