Wpis z mikrobloga

Witam, potrzebuję pomocy odnośnie karty Revolut. Nie przyjdzie do mnie na czas, bo wyjeżdżam na Bałkany w sobotę, a karta ma przyjść w poniedziałek. Co w związku z tym? Nie ma opcji, żebym za pośrednictwem aplikacji zapłaciła w każdym kraju "ichniejsza" walutą?! Bo słabo mi się uśmiecha brać każda walutę w kieszeń. Mam konto bankowe w T Mobile. Ktoś się orientuje, czy jestem w stanie płacić ta karta za granicą (domyślam się, że jest to euro lub dolar)? Tylko nie mam pojęcia jaki jest przelicznik. Proszę o pomoc.

#kiciochpyta #revolut #podroze #balkany #sylwester #karta #gownowpis
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@farbenka nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale wiem że lecą w kulki, miałem otrzymac kartę przed świętami a dzisiaj dostaje info od konsultantki, że coś im nie pyklo, kasę zwracają za kartę i trzeba sobie zamówić jeszcze raz. A trochę się niecierpliwe bo też wyjeżdżam.
  • Odpowiedz
@farbenka: Jeżeli masz telefon z NFC to zamów kartę wirtualną i dodaj ją do Google Pay.

Ktoś się orientuje, czy jestem w stanie płacić ta karta za granicą (domyślam się, że jest to euro lub dolar)?

Tak,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@farbenka: w Citibanku wyrabiają kartę na miejscu w 2 godziny. Podpinasz do konta walutowego euro (wymieniasz w kantorze internetowym) i płacisz bez prowizji. Jedynie problem z bankomatami bo darmowe są Citibanku a tam rozliczenie idzie przez dolary
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@farbenka: musisz mieć swoja karte podpieta do googlepay i wtedy przelewać sobie kasę na revoluta i korzystać płacąc telefonem z wirtualną kartą z revoluta. Na swoim telefonie musisz tylko mieć włączone nfc.
  • Odpowiedz