Wpis z mikrobloga

Wiecie co mnie właśnie olśniło w kwestii odwiecznej wojny #pcmasterrace vs #konsole? Ludzie się śmieją z #iphone, że przepłacają dając 1000$ za coś, co potrafi ich kilkukrotnie tańszy chiński no name XinXiąg na #android. Ale z drugiej strony nie widzą niczego dziwnego, żeby kupić stacjonarkę za 1000$ tylko po to, by grać w grę, która wygląda równie dobrze na konsoli za 250$ ¯\_(ツ)_/¯
  • 20
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kapuczina_corki_somsiada: pieprzony z ciebie normik
Do kosztów konsoli musimy dopłacić koszt korzystania z usług online
Poza tym problemy z kompatybilnością z starszymi grami
A i kto mówił, że za kompa trzeba zapłacić 1000$, za 250 z używek można mieć w miarę mocną maszynę, którą można jeszcze wzmocnić
"Ale na konsoli siadasz, odpalasz grę i ci działa"
Sporo gier ma rekomendowane ustawienia graficzne i rozdzielczościowe, wystarczy więc je zaakceptować i jazda
"Ale
Poza tym problemy z kompatybilnością z starszymi grami

@Maksuu: Xbox ma wsteczną kompatybilność. PS5 też ma zapowiedzianą.
Na konsoli kupisz używaną grę, przejdziesz i ją odsprzedasz. Tracąc na tym śmieszne pieniądze.
@kapuczina_corki_somsiada:

która wygląda równie dobrze na konsoli

No właśnie niekoniecznie. W kompie za 1000$ wyglądają lepiej.

Ja jestem zdania, że każdy niech gra na czym chce i nie narzuca innym swojego zdania.
@kapuczina_corki_somsiada: aż odpowiem w sumie bo dlaczego nie chociaż wiem że to bait
1. Taki topowy xiaomi ma wszystko lepsze od iphona tzn wszystkie bebechy, aparat i soft. Nie wiem jak z ekranem ale możliwe że słabszy. Nie ma natomiast modnego logo, odnośnie wyglądu to kwestia spora. Działa wyśmienicie zapewne tak samo jak iphone

2. Tymczasem mój Xbox one x działa jak gówno, uruchamia się 4 minuty, wyświetla gry w 30
Taki topowy xiaomi ma wszystko lepsze od iphona

@greenbong: XDDDDD na papierze i w "niezależnych testach"

Bardzo chętnie usłyszał bym o jakichś faktycznych przewagach telefonów z jabłkiem nad adeoidowymi flagowcami ale jedyne co słyszę to że nie zacina (androidy też już dawno nie zacinaja) no i super ekosystem (na #!$%@? to komu?)

Po pierwsze wytrzymałość, ojciec używał 5s nawet po tym jak mu wpadł do kałuży i przez trzy dni nie
@greenbong masz cos #!$%@?. Mam x od miesiąca. Jest cichy i chłodny a nawet bez instant on uruchamia się gora minute. Z instant on jakieś 15s. Jak na "PC" Z HDD a nie ssd to byłby dobry wynik bardzo.

PS. Mam też kompa za 9k, więc wojenki mam w dupie wasze ale nie ładnie kłamać.
@greenbong: Mam od 4 lat iphone 6s+. Dotąd nie czuje potrzeby zmiany telefonu. A ile razy byście już zmienili androida bo „wolno chodzi”? Jakie telefony z androidem otrzymują aktualizacje softu w prawie 5 lat po premierze?
Zdjęcia i filmy są jakości lepszej niż wiele tanich nowych telefonów.
nie jestem jakims fanboyem, ale jestem po prostu z iphone zadowolony i raczej nie widzę powrotu na androida.
Owszem jeśli ktoś korzysta z jakichś
@zbulbersowany: to dokładnie tak jak android, sprawdza się znakomicie do wszystkich funkcji. Ja serio nie mam nic przeciwko jablku i ludziom je kupującym tylko #!$%@? błagam nie róbmy z tego ideologii i nie udawajmy, że to działa lepiej od androida bo #!$%@? nie działa, działa tak samo zajebiscie. Jedyny powód do wybrania jabłka to chęć posiadania modnego logo, zbudowanie swojej pozycji społecznej i polechtanie ego. I NIE MA W TYM NIC
@greenbong: ja chciałem żeby nie wyświetlał reklam, google maps nie zacinało się i był względnie mały. Samsung mnie zawiódł pod tym względem, xiaomi i honor też. Znaczy nowy honor był ok poza zegarkiem bo jego układ rtc zawieszał się ale tylko czasami więc na naprawie gwarancyjnej sprzęt działał poprawnie... Także wolę iOS bo mam go już kilka miesięcy ale nie wyświetlił nic czego sobie nie życzyłem.