Wpis z mikrobloga

@jepanseque: mam nadzieję, że chodzi o to, że sezon 1. jest zbiórką hajsu i sprawdzeniem czy temat jest chodliwy na sezon 2 :P
Czyli ten musiał być wystarczająco dobry.

Nic innego nie tłumaczy, czemu tylko 8 odcinków po 1h.

Platige Image powinno próbować jeszcze Twardowskyego z "Legend Polskich" przekuwać na film pełnometrażowy.
@jepanseque: nie będzie tego w drugim sezonie moim zdaniem. Nie będzie już niczego, co miało miejsce przed Sodden. Wkraczamy w sagę.

@advert Oczywiście, że tak. Tylko trzeba po pierwsze wierzyć w sukces i chcieć go odnieść. Co do producentów wiedźmina to mam wrażenie że maksymą było "Kupiliśmy tanio znane IP. Zobaczymy czy jak #!$%@? maniane po taniości to ludziom będzie się podobać"
@mike-mo: To jest taka sama gadka jak przy Grze o Tron, tez wiele osób się zastanawiało, „po co tak szybko, a mogli jeszcze 5 sezonów zrobić, były pomysły”, itp

Otóż nie, nikt teraz nie chce oglądać tasiemców, i żaden producent nie będzie ich produkował, bo to nieopłacalne. Zmieniają się aktorzy, trendy, publika, po prostu nie da się utrzymać zainteresowania na długo. Jakie znasz seriale dłuższe niż 5-6 sezonów, z których te
@advert: Dla przypomnienia Gra o Tron miała 8 sezonów. I to nie takich po 8 odcinków. Dodatkowo 8 sezon GoT, mimo że nie spełnił pokładanych w nim oczekiwań, pod wieloma względami nadal jest majstersztykiem. Taki Witcher nie ma do niego podejścia obecnie.
@advert Pamiętaj, że w GoT scenarzyści w najlepszych sezonach serialu w miarę trzymali się książkowego pierwowzoru, kiedy skończył się on zaczęły się schody i zjazd w dół. W przypadku wiedźmina jest odwrotnie twórcy serialu od pierwszego sezonu postanowili w znacznym stopniu zrezygnować z książkowego pierwowzoru a postawić na swoją inicjatywę. Co prawda w przypadku ekranizacji opowiadań mieli oni o tyle utrudnione zadanie, że nie są one ze sobą fabularnie połączone, więc w
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jepanseque:
Ja się cieszę, że to jest tak podobne do opowiadań. Właśnie ta forma mnie urzekła w książkach. Serial mimo wszystko jest baardzo podobny do książki, obejrzałem już setki skopanych adaptacji różnych książek i to nie jest jedna z nich.