Wpis z mikrobloga

Witam ponownie świry z tagu #keto
Czy próbował ktoś z Was dostosowywać keto pod swoja grupę krwi? Jakieś efekty względem jedzenia "wszystkiego" jak leci?
Teoretycznie wg. mojej grupy krwi nie powinienem jeść kurczaka - planuję więc go odstawić na jakiś tydzień/dwa i zobaczyć, czy keto będzie działało na mnie inaczej.
Z drugiej strony nie wiem czy taki "eksperyment" w ogóle ma sens i czy nie jest to po prostu jakiś wymysł. Chociaż teoretycznie wg. tego nie powinienem jeść zboża, więc coś tam się zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wołaj jak pojawi sie wiecej informacji, bo z jednej strony jak to czytam to wydaje sie to tak absurdalne że aż nie do wiary a z drugiej często te absurdy okazują sie prawdą więc chce wiedzieć o co chodzi.
  • Odpowiedz
@adamdd: Czytałam trochę o tych dietach związanych z grupą krwi i tak szczerze to... no... średnio to ma sens. Niestety nie mam żadnych linków aktualnie. Myślę, że to nie ma sensu po prostu. Ja się przyznam - do tej pory nie wiem jaką mam grupę krwi (brak info w książeczce zdrowia) i żyję na keto z tym co lubię jeść.
  • Odpowiedz
@adamdd też mi się wydaje farmazon jeśli chodzi o dietę pod grupę krwi. Sam w tej chwili eksperymentuje i ograniczam powoli mięso i wydaje mi się że zauważam lekką różnicę w samopoczuciu na plus. Docelowo chcę z mięsa jeść tylko wątroby, a z czasem spróbować sobie wegetariańskie keto. A wegańskie wydaje mi się mocno hardkorowe już i raczej nie planuje :)
  • Odpowiedz