Wpis z mikrobloga

• 50
#wiedzmin
Ta cała showrunnerka to miernota, która nie wiem dlaczego stała się tak popularna. Ja ledwo co rozumiem niektóre wątki a znam książki dość dobrze. Co ma powiedzieć osoba która nie zna sagi całkowicie... Gra o tron była przyjemna dla widza niezaznajomiony z książkami, a tu jest taki chaos, że co chwilę muszę sobie przypominać czy cofnęliśmy się w historii czy nie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CptPsyh Ja nie czytałem ksiązek a jedynie przeszedłem gry i zaglebialem sie w historie z wiki fandom a od początku było dla mnie jasne że te to są 3 historie opowiadane w różnych czasach, niektóre sceny wrecz nam to dają na tacy. Nie wiń showrunerki za ubytki w logicznym myśleniu
  • Odpowiedz
Ja ledwo co rozumiem niektóre wątki a znam książki dość dobrze.

@CptPsyh: Faktycznie, osoba nie znająca książek może mieć problem, ale jeżeli piszesz, że książki czytałeś, a mimo to, po pierwszych odcinkach nie potrafiłeś się odnaleźć w nili czasowej, to sorry, ale z tobą jest coś nie tak.
  • Odpowiedz
@CptPsyh: jeżeli czytałeś książki to chyba wiesz, że najpierw była r--ź w Blaviken, a dopiero lata później Bitwa o Cintrę, zresztą jest to powtórzone w serialu
  • Odpowiedz
@CptPsyh Pierwsze lepsze sceny z brzegu które nam o tym mówią - Stary foltest z wiedźminem i młody foltest na balu czarownic zaraz po. Przecież to nie j----y benjamin button xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@okrim no i jednocześnie zaczynająca zajęcia w aretuzie yenefer i teoretycznie nie żyjąca jeszcze ciri xd
Polakom to g---o do mordy wcisnął i będą mlaskać jakie dobee
  • Odpowiedz
@okrim: są 3 wątki odseparowane chronologicznie. Każdy jest spójny zam ze sobą, ale w innej linii czasowej do pozostałych wątków. Przecież to proste i szybko idzie załapać o co w tym chodzi. W ostatnim odcinku spotykają się ze sobą.
  • Odpowiedz
@CptPsyh: Teraz oglądam 3ci odcinek i jest bardzo dobrze zaznaczone, że akcja z Yennefer dzieje się wcześniej niż wątek z Ciri, Stregobor rozmawia o możliwości wysłania maga do Cintry

@Kauabang: ale ja o tym wiem ,czemu to do mnie jest ? XD
  • Odpowiedz