Wpis z mikrobloga

Ten tydzień to ostania szansa na rajd świętego. Jeżeli go nie będzie znaczy, że nie ma zainteresowania ani BTC, ani krypto. Mało oznacza to że popyt spada, bo nawet funkcjonujący na rynku inwestorzy nie są chętni pociągnąć kurs na święta, więc prawdopodobnie spada ich ilość, bo santa zawsze daje impuls wzrostowy.

Jeżeli popyt będzie spadał, to zmniejszenie podaży po halvingu może jedynie podtrzymać cenę ale tylko na chwilę. Osobiście jestem zwolennikiem czarnego scenariusza, że ten halving na BTC skończy się tj. ten na LTC, czyli na dnie.

#bitcoin #kryptowaluty
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

eos ma rex. W ogóle eos ostatnio wydaje się martwy, nawet shille zniknęły, a na reddicie pustki

@megaloxantha: Moim zdaniem - shitcoiny powoli odpuszczają. Pewnie za 5 lat dalej będą istnieć, ale będą jeszcze słabsze niż teraz.

30 dolarów na eth

@megaloxantha: No ok, ale to 30 dolarów rocznie za zamrożenie 3941 dolarów (przy aktualnym kursie). Czyli nikt nie będzie specjalnie kupował ETH, by stakeować raczej?
  • Odpowiedz
@megaloxantha: Nie wiem. Rozumiem, że 42k to średnie fee * 365 = 15 330 000 dolarów
Nie wiem czy 10M to stakujące osoby (?) czy stakeowane ETH. Jeśli osoby daje 1.5 dolara dziennie, czyli ok. 550 dolarów rocznie.

Oczywiście mówimy tutaj o aktualnej sieci. Chyba, że gdzieś jest jakiś błąd.
320 000 000 jest potrzebne dla 10 milionów osób, ale Ethereum (według CMC) jest tylko 1/3 wygenerowanych
  • Odpowiedz
@fervi: Na razie prawie gotowe jest tylko phase0, które opłat nie da ale przynajmniej umożliwi uniknięcie inflacji z PoW. Miało być do końca marca ale teraz to chyba będzie maj.

Lepiej by było gdyby np. taki Tezos miał realną szansę na zdobycie adopcji, ale nie widzę tego.
  • Odpowiedz
Lepiej by było gdyby np. taki Tezos miał realną szansę na zdobycie adopcji, ale nie widzę tego.

@megaloxantha: To już lepiej RSK, wtedy pieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu - Ethereum w Bitcoinie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Taki konsensus
  • Odpowiedz