Wpis z mikrobloga

• 0
Mirki chce sobie trochę ponarzekać na Orange który nie potrafi zrobić jednej prostej rzeczy. Otóż w mojej okolicy po zakupie startera i włożeniu go do telefonu (Mi 9T Pro) nikt się nie mógł do mnie dodzwonić i musiałem czekać na sygnał koło 50 sekund po wybraniu numeru. No to cyk idę sobie do salonu Orange i gadam tam z konsultantem na kamerce i mi zgłosili awarie, prosiłem jeszcze o włączenie VoLTE (rozmowy przez LTE) i VoWiFi. No to dobra czekam z dzień i dostałem smsik że wszystko naprawione, i rzeczywiście było. VoLTE mi działało na luzie. Potem po tygodniu wszystko znowu zaczęło się walic. Wysyłam do orangea znowu takie samo zgłoszenie i dzień potem smsik że u nich wszystko git. Teraz mi losowo raz dobrze wybierze numer (rzadko) a musze koło minuty na sygnał czekać. A najbardziej się denerwuje że nikt mi tam u nich nie potrafi VoLTE włączyć. Co drugi dzień do nich pisze na czacie na stronie, dzwonie, z tymi samymi pytaniami, czy mam włączone VoLTE (nie ma pan) no to proszę włączyć, (będzie włączone tak tak) i nie ma. Mam druga kartę zapasowa playa I na drugiej karcie VoLTE jak włączę działa elegancko. A wcześniej wszystko działało. Nie wiem już co robić mirki. Rzuciłbym w p---u tą ofertę orangea ale oni jedyni mają taką fajną ofertę na neta że GB mi wgl nie znikają nawet po dłuższym czasie. Może jakaś ofertę przeoczyłam i ktos coś wie.
#orange #problemy #volte #gsm
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@t0ssox: ja mam lepsze google jak widać:

Problem leży po stronie sieci Orange, która systemowo w pewnym momencie (marzec) wyłączyła VoLTE dla wszystkich Xiaomi, niezależnie czy wspierały tę usługę czy nie i teraz wygląda to w ten sposób, że zlecając włączenie LTE u konsultanta działa ono do momentu aż system sieci Orange nie wykryje, że jest taki i taki telefon Xiaomi zalogowany do sieci LTE z włączoną usługą VoLTE (przeważnie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@prawdziwek o tego nie znalazłem. Dzięki za rozwiązanie mojego problemu xd. Tylko dziwi to że jest już grudzień, Orange nawet sprzedaje własne słuchawki Xiaomi i dalej blokują volte
  • Odpowiedz