Aktywne Wpisy
SmugglerFan +166
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +138
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Tu przypadek the Outer Worlds, gdzie kilka tygodni testów nie mogło zwrócić nawet porządnej reprodukcji buga.
Bardzo uciążliwy, acz specyficzny bug wymagający "testowania na produkcji", no bo nie dało rady inaczej.
Im bardziej skomplikowana gra, tym trudniejsze do ubicia bugi. Także gracze, nie miejcie za złe gdy wasza gra będzie upierdliwa w pewnym momencie tuż po wydaniu, tylko jeśli możecie nagrajcie bug i wyślijcie maila z bugreportem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam problem polegał na tym, że w trybie konwersacji na statku nasz kompanion npc mógł korzystać z drabiny, ale tylko raz. Czyli, wchodził acz nie mógł zejść. Co sprawiało, że wchodził w nieskończoność, do momentu opuszczenia konwersacji z innym npc. Co by nie było problemem, gdyby nie umierał, spadając z niej. nawet w trybie "nie hardcore" .
https://twitter.com/_taylorswope/status/1205252714680045568?s=09
#gry #gamedev #ciekawostki #theouterworlds #testowanieoprogramowania
Inna sprawa że nie raz filmik od end usera pomagał mi ustalać reprosteps ;)
@CKNorek: a weź mi nawet nie mów - wkrótce będę miał pierwsze w życiu podejście do certow Nintendo :D
Sony i MS praktycznie nie sprawdząj gier funkcjonalnie. Tylko i wyłącznie CQA trzepią. Jedyne do czego ci się doczepią to jeżeli gdzieś po happy path jest block albo crash :D
za to będą się dowalać do brakujących dwóch pikseli względem oficjalnie uznawanej grafiki pada, albo że w niemieckim użyłeś słowa wibracje w liczbie mnogiej a powinieneś w pojedyńczej :D
True story
Co do baboli językowych - po to dostaje