Wpis z mikrobloga

Mireczki wzięło mnie na kulinarne przemyślenia. Też was w-----a jak coś jecie a wasza polacka rodzina musi wtrącić to swoje "tak bez chleba jesz?" Tak k---a jem bez chleba bo z chleba można sobię zrobić kanapki albo tosty a nie w--------ć z nim każdy możliwy posiłek świata. Wyobrażacie sobie, że idziecie z różową do jakiegoś Amaro czy innej Gesslerowej na białe trufle z ogonem wenezuelskiej langusty skroplonej łzami brazylijskiego noworodka i karmelizowanym czipsem z oczu ważki a wasza różowa wychowana w polackiej rodzinie robi inbe bo o------y jakby się żenił kelner przyniósł bez chleba? No k---a strzelałbym do takich ludzi a spróbuj przy okazji jakiegoś rodzinnego spędu bydła na którym są wujki i ciotki z P----------c Dolnych zjeść bigos bez chleba bo tak lubisz, to Cię tam człowieku zajebią na miejscu. Nawet kaczek tym swoim chlebem nie nakarmisz bo je r------e od środka

#gotujzwykopem #gotowanie #swieta #takaprawda #heheszki i trochę wyszła #pasta
imargam_2137 - Mireczki wzięło mnie na kulinarne przemyślenia. Też was w-----a jak co...

źródło: comment_eXHpZc7OgxyivQqCZLFnKCHMaRtYCoRE.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imargam_2137 Akurat w każdej lepszej restauracji na dzień dobry dostajesz dobre pieczwo, najczęściej własnego wypieku i masło, lub inne smarowidła i nie będzie nietaktem jeśli poprosisz obsługę o więcej. A przekonanie o tym, że chleb do wszystkiego musi być wzięło się z biedy, która kiedyś była wszechobecna. W Polsce już to znika, ale jak kilka lat temu zatrudniliśmy na kuchnię Ukraińców to wszystko jedli z chlebem. Wołali o chleb nawet do
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@imargam_2137: wiesz ze w kazdej dobrej restauracji na stol wjezdza na start tuz po kartach - chleb (zazwyczaj wypiek wlasny), maslo, oliwa, ocet. Standard ten przybyl z Francji. Tak wiec czy to 5* hotel, czy gwiazdkowa restauracja, czy Fukier - chleb jest :)
  • Odpowiedz
  • 0
@GienekZFabrykiOkienek jak po domu nie chodzę w butach tak w-----a mnie jak ktos miałby mi sie w--------ć Z DWORU w butach i syf roznosić. Buractwo to w----ć sie komuś w butach na chate jak ktoś dba o to zeby było czysto. Dla mnie to tak jakby nie myć rąk po sraniu
  • Odpowiedz