@furcio Dlaczego mimo sitka sie szumuje to nie powiem, az tak tematu nie zglebilem. Ale zobacz np. Jak Japończycy robia wywar do ramenu. Najpierw gotuja kosci, potem myja. Dopiero wtedy ida do wywaru, szumowanie i na koniec sito. Mozna tez sie bawic we francuskie consome, sciagac bialko potem musliny itp.
@Kapitan_wodka: @marciner: a właśnie, że nie! Zero pojęcia o rosół! To nie jest żaden syf z mięsa, a to co najlepsze. Jest to białko, które się ścieło. Warzywa razem z mięsem wstawiamy do zimnej wody i gotujemy bardzo powoli i długo. Nie mieszamy. Po kilku godzinach rosół robi się klarowny.
Jakbyście się zastanawiali jak tam wygląda ochrona danych, które przekazujecie państwu to pisowski minister właśnie upublicznił na twitterze jakie leki przepisał sobie lekarz, wymieniając go z imienia i nazwiska XD #mobywatel #medycyna #lekarz #neuropa
#dziendobry #rosol
@marciner: a właśnie, że nie! Zero pojęcia o rosół! To nie jest żaden syf z mięsa, a to co najlepsze. Jest to białko, które się ścieło. Warzywa razem z mięsem wstawiamy do zimnej wody i gotujemy bardzo powoli i długo. Nie mieszamy. Po kilku godzinach rosół robi się klarowny.
#bojowkarosolowa