Wpis z mikrobloga

Ogólnie przetestowałem nowy portfel Lightningowy - Phoenix Wallet, czyli druga generacja portfeli Lightningowych. Powiem, że to dość dziwne uczucie. Dlatego, że jest no-custodial, a działa jak najlepsze custodiale. Oczywiście może gdzieś są haczyki, ale ogólnie jego działanie jest mega. Wszystko zautomatyzowane, poukrywane.

Podobno też (nie testowałem, nie wiem) wspiera AMP, czyli rozwiązanie, które rozwiązuje jeden z największych problemów Lightninga czyli ból d--y Altcoinowców :D No dobra, w skrócie chodzi o to, że potrafi rozdzielić płatność na wiele mniejszych, jeśli nie ma tyle funduszy w jednym kanale.

Nie wiem czy wszystko działa idealnie (mam wątpliwości, bo działa idealnie, szukam haczyków :D), ale można spokojnie polecać zamiast Wallets of Satoshi czy innych BlueWallet.

#bitcoin #kryptowaluty
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OPcodeRTI: No i może nie zobaczysz jeśli Phoenix Wallet faktycznie jest non-custodial (a podobno tak jest). Żadnych kanałów nie trzeba ogarniać, wszystko robi system i można przyjmować płatności od razu po zainstalowaniu (nie wiem czy można tworzyć kanały funduszami Lightning, ale chyba tak to działa?).
  • Odpowiedz
@lunax: Mogę ci znaleźć wpis, w którym zachwala LN, przez przypadek znalazłem przed Hard Forkiem Bitcoina na Bitka i BCash. :P
  • Odpowiedz
Mogę ci znaleźć wpis, w którym zachwala LN, przez przypadek znalazłem przed Hard Forkiem Bitcoina na Bitka i BCash. :P

@fervi: Pokarz, bo aż mi się wieżyc nie chce w takie cuda.
  • Odpowiedz