Dzieeeń dobry Mirko! Dzisiaj z samego rana bo lecę lepić pierogi :)
Crack slaw to szybki jednogarnkowiec, wystarczy wszystko pokroić i usmażyć. Można go doprawić tak jak ja dziś, albo po indyjsku pastą curry, po włosku z pomidorami i oregano czy węgiersku z wędzoną słodką papryką. Jeśli komuś, przez makro, wpadł do głowy pomysł zjedzenia tego w ramach omadu - informuję że absolutnie nie da rady tego zjeść na raz XD
Crack slaw czyli jednogarnkowiec z kapusty w całkiem innej odsłonie
Na rozgrzanym smalcu usmażyć na złoto mięso mielone, dodać posiekany imbir, czosnek, chili i chwilę przesmażyć. Dodać marchewkę pokrojoną w zapałki, cebulę pokrojoną w piórka i poszatkowaną kapustę, wlać sos sojowy i smażyć na średnim ogniu ok 20 minut lub dłużej, jeśli lubicie kompletnie miękką kapustę.
Doprawić w zależności od upodobań, ja dodałam dużo ostrej pasty chili i jeszcze trochę soli.
Na koniec posypałam całość mieszanką nasion sezamu i polałam mayu - czyli olejem z palonym czosnkiem.
Dzisiaj z samego rana bo lecę lepić pierogi :)
Crack slaw to szybki jednogarnkowiec, wystarczy wszystko pokroić i usmażyć.
Można go doprawić tak jak ja dziś, albo po indyjsku pastą curry, po włosku z pomidorami i oregano czy węgiersku z wędzoną słodką papryką.
Jeśli komuś, przez makro, wpadł do głowy pomysł zjedzenia tego w ramach omadu - informuję że absolutnie nie da rady tego zjeść na raz XD
Crack slaw czyli jednogarnkowiec z kapusty w całkiem innej odsłonie
50g smalcu
550g mielonej łopatki wieprzowej
20g świeżego imbiru
20g czosnku
10g papryczki chili
800g czerwonej kapusty
100g cebuli
70g marchewki
50g sosu sojowego
opcjonalnie sól, pieprz, przyprawa 5 smaków, olej sezamowy, nasiona sezamu, szczypiorek
Na rozgrzanym smalcu usmażyć na złoto mięso mielone, dodać posiekany imbir, czosnek, chili i chwilę przesmażyć.
Dodać marchewkę pokrojoną w zapałki, cebulę pokrojoną w piórka i poszatkowaną kapustę, wlać sos sojowy i smażyć na średnim ogniu ok 20 minut lub dłużej, jeśli lubicie kompletnie miękką kapustę.
Doprawić w zależności od upodobań, ja dodałam dużo ostrej pasty chili i jeszcze trochę soli.
Na koniec posypałam całość mieszanką nasion sezamu i polałam mayu - czyli olejem z palonym czosnkiem.
MAKRO: 1672Kcal 138B 100T 55W
Porcja [1/4]: 418Kcal 35B 25T 14W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw