Aktywne Wpisy
SKYFander +689
Ehh, kiedyś to nawet reklamy na bandach to były Coca-Cola, McDonalds, Carlsberg, JVC, MasterCard, Adidas.
A teraz, chińskie telefony, chińskie auta, katarskie linie, turecki sklep i Lidl xD
#mecz
A teraz, chińskie telefony, chińskie auta, katarskie linie, turecki sklep i Lidl xD
#mecz
cichy-spokojny-grzeczny +1177
Plusujesz, jeżeli oglądałeś Ronaldo na Euro 2004. Pokażmy gówniankom ile nas jest.
#mecz
#mecz
Mirki, mam taką sytuację. Jestem zatrudniony na umowę o pracę na czas nieokreślony. Ale myślę czy się nie zwolnić i z teściem rozkręcać handel internetowy. Sprzedaż ma sporą, oferuje mi 4500 zł miesięcznie a w korpo mam 3200 na rękę. Praca w korpo średnio mi się podoba, nie jest to co chcialbym robić całe zycie, na pewno nie w tym korpo co obecnie kestem.
Problem w tym, że u teścia pewnie musiałbym założyć dzialnosc, na początek mały ZUS a potem 1300 zł miesięcznie. Jeśli miałby płacić za mnie na umowę o pracę to ponosiłby bardzo duże koszty.
Chce się też budować z żoną. Czy jest możliwość wzięcia kredytu pod budowę domu i wtedy się zwolnić i rozwijać interes z teściem? Działkę mam. Chciałbym się zwolnić w grudniu czyli i tak bym pracował do końca stycznia.
Co myślicie o tym i co zrobilibyscie na moim miejscu?
#biznes #corpo #finanse #dom
@kreatynamonohydrant: :>
@kreatynamonohydrant: 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Do kredytu musisz mieć projekt domu i pozwolenie na budowę.
Jak masz działkę, to z wkładem własnym raczej nie będziesz miał problemu.