Wpis z mikrobloga

@Qzka: mówisz o badaniach krwi i usg, czy są jakieś jeszcze ? Endo mnie co rok kontrolował, ale od marca w------o mi TSH poza skale xd (tzn. mam na poziomie 8,2) więc zakładam, że trzeba będzie działać, chyba, że uaktywniły mi się guzy na tarczycy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@pandagata: na TSH można dostać skierowanie od rodzinnego, ale np. na FT3 i FT4 już nie. Ja zaczynałam od TSH 80, więc głowa do góry. A USG to endo powinien robić na wizycie normalnie. Niekoniecznie wysokie TSH oznacza guzy, bez paniki :)
  • Odpowiedz
@Qzka: znaczy ja mam guzy od dwóch lat, ale rzekomo niegroźne. Nie no , wiem że to jeszcze nie jest dużo, ale mimo wszystko trochę posmutniałam. ( ͡° ʖ̯ ͡°) krew, usg, itp. na szczescie mam w pakiecie od pracodawcy .
  • Odpowiedz
@Qzka: No pewko, nie takie problemy są na świecie! A miałaś faktycznie problemy z wagą na przykład , coś się zmieniło po tym jak zaczęłaś brać leki? Ja teoretycznie nie jestem ulańcem, ale za to mam problem ze schudnięciem i szybko wagę nabieram, musze sie baaardzo z tym pilnować. Jak spytałam lekarza rok temu czy moge tyc jeszcze bardziej od tarczycy to powiedzial ,ze jak zaczne brac tabsy to nawet
  • Odpowiedz