Aktywne Wpisy

aspartamowy +97
źródło: Screenshot_20250618-192303
Pobierz
Pixario +110
Mam przewlekłą chorobę neurologiczną od około 2 lat, napisałem objawy w Groka i wypluł mi że to choroba kręgosłupa w odcinku szyjnym przy kolejnej wizycie zwróciłem na to uwagę lekarzowi ten obśmiał ale nalegałem i skierowanie na MRI dostałem, prześwietleniu okazało się ze mam tą chorobę kurtyna. I tak przez 2 lata byłem leczony tylko objawowo nikt nie szukał przyczyny do tego pragnę dodać że miałem przez to jedna małą operację chirurgiczną

#angielski #angielskizwykopem #idiomy #idiomnadzis #kiciochpyta #licencjat #magisterka
@eloss: ze słownika idiomów polskich
I nikt przez to nie kręcił Małysza?
Co w ogile chcesz analizowac? Albo inaczej: jaki proponujesz tyrul pracy i jakie jest pytanie badawcze?
Założenie jest takie ze wybieram idiom X pochodzący z języka angielskiego i szukam jego polskiego odpowiednika (jeśli istnieje) i analizuje różnice (np. Dlaczego po angielsku kick the bucket a po polsku kopnąć w kalendarz) oraz analizuje znaczenie dosłowne i przenośne. Nad pytaniami badawczymi wciąż pracuje ale promotorka najpierw kazala mi wyjaśnić skąd będę brać te idiomy do analizy.
A w
Uzasadnienie wyboru (np.canine idioms) sobie wymyslisz, a nawet zmyslisz. Wyszukiwanie idiomow w slowniku idiomow bedzie zmudne ale proste. Jesli