Wpis z mikrobloga

https://sportowefakty.wp.pl/wyscigi-samochodowe/858223/dtm-bmw-przygotowalo-zmodyfikowana-kierownice-dla-roberta-kubicy-wystarczylo-kil

"Gdy Robert Kubica poprosił Williamsa o zmodyfikowanie kierownicy i dopasowanie jej do swoich potrzeb, brytyjski zespół potrzebował na to kilku miesięcy i Polak dopiero w końcówce sezonu F1 dysponował poprawionym elementem. BMW potrzebowało na to ledwie kilka dni. Pokazuje to nie tylko różnicę w profesjonalizmie zespołów, ale też w samym podejściu do kierowcy."

xDDD Williams był/jest tak nieprawdopodobnym zespołem, że następnym pokoleniom będzie trzeba pokazywać zapisy video, zdjęcia i reportaże żeby uwierzyli że coś takiego naprawdę miało miejsce xD
#f1 #kubica #dtm
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Już gdzieś w maju/czerwcu pisałem że jak Williams nie robi Kubicy kierownicy to znaczy że nie wiąże z nim planów na kolejny sezon. Pewnie prawnicy Orlenu/Kubicy znaleźli jakiś zapis w umowie i Williams zrobił ją na odwal się we wrześniu. Na odwal się czyli przeniósł kilka przycisków z jednej na drugą stronę.
  • Odpowiedz
@nabbek: śmieszne jest jeszcze to ze oni mu ta kiere zrobili zeby juz w symulatorze mógł z nią jeździć. Przypomnijmy ze Kubica w williamsie jeździ w symulatorze od początku 2018 roku ( jeszcze testy były na koniec 2017, ale to pomińmy bo nie był ich kierowca) a kiere pod siebie dostał we wrześniu tego roku, w dodatku nie taką jak chciał.
Mam nadzieje ze kiedyś po zakończeniu kariery Robert choć
  • Odpowiedz