Wpis z mikrobloga

Jestem posmiewiskiem i smieciem dla normikow bo pracuje za podobną stawkę..
Czasem lepiej byłoby nie mieć internetu i nie wiedzieć o tym że inni śmieją się z ludzi którzy pracują, nie każdy potrafi zarabiac duże sumy ja cieszę się że wyleczylem fobie i jestem w stanie pracować.
Robiąc w gownopracy to o różowej wgl trzeba zapomnieć, każda chce żeby facet zarabiał dużo kasy kupił wielki dom utrzymał dzieciaka i jeździł z rodziną na wakacje w egzotyczne miejsca.
Ludzie jak was kuhwa nie lubię.
#przegryw
Pobierz
źródło: comment_9EFO2BtITLeMKdaoxxFysWQFiGTpgIU1.jpg
  • 46
Spokojnie. Normalna kobieta nie patrzy na pieniadze. Ja jak poznalem swoja rozowa 11 lat temu nie mialem ani grosza. Na 1 urodziny kupilem jej 1 rozyczke. Teraz jestesmy juz 3 lata po slubie i mamy malego babelka. A z biegiem czasu znajdziesz lepsza prace. Pozdro mireczku.
@anonanonimowy321: Z jednej strony wiadomo, że obrażanie innych i wyśmiewanie jest naganne. Z drugiej strony jeżeli ludzie zgadzają się na gówno stawki (czyli poniżej minimalnej krajowej) to nie tylko sami siebie nie szanują, ale przyzwalają innym na nieszanowanie kolejnych pracowników. Dochodzi w Polsce do kuriozalnej sytuacji, że szukając byle jakiej roboty w większości miejsc trzeba kłócić się o najniższą wg prawa stawkę albo pracodawca określa ją jako atrakcyjne wynagrodzenie czy łaskę.
@Racjonalnie-do-przodu: Czyli należy nie pracowac? Albo pójść i powiedzieć "słuchaj Janusz weź no sypnij coś więcej kasy bo za 2 paczki chipsów to nie będę robił" on ma 5 chętnych na takie stanowisko. Mi starcza kasy na wszystko, jak ktoś chce zarabiac więcej to niech podniesie swoje kwalifikacje a nie płacze i zebra u Janusza o podwyżkę albo oczekuje od państwa jakiś zapomóg dla mnie taki ktoś się nie szanuje a
to niech podniesie swoje kwalifikacje a nie płacze i zebra u Janusza o podwyżkę

@anonanonimowy321: Jesteś oburzony tym, jak Cię nazywają, a w Twojej wypowiedzi sam upraszczasz do "płaczu i żebractwa".

Ja piszę o stawianiu granic i byciu zdecydowanym. Pierwsze co się powinno robić idąc na rozmowę o pracę, to zapytać o stawkę i kiedy podpisze się umowę. Nie płakać o to i nie żebrać, bo bycie zdecydowanym to stawianie się
@anonanonimowy321: musisz zrozumieć pewien aspekt.
Nikt się nie śmieje z pracy jako takiej, tutaj widać bardziej napiętnowanie pracodawcy bo bądźmy szczerzy. 13 PLN brutto to jest #!$%@? dramat, dramat gówno i tragedia.
Nie wystarczy na nic i tylko się tkwi w takim gównie.
Idź na jakąkolwiek produkcję i zarobisz więcej.
@Racjonalnie-do-przodu:

"Jesteś oburzony tym, jak Cię nazywają, a w Twojej wypowiedzi sam upraszczasz do "płaczu i żebractwa". "

Mi wszystko pasuje. warunki pracy zarobki itp
Jak bd chciał zarobić więcej to zmienię prace a nie będę błagać Janusza o podwyżkę której nie dostanę.
chodzi tylko o fakt że ktoś się śmieje z mojej pracy. @Qiudo:
W tym ogloeszniu było 13 netto