Wpis z mikrobloga

SKANDAL! WYKŁADOWCA ZWOLNIONY Z UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO ZA WYKŁAD NIEZGODNY Z WIEDZĄ MEDYCZNĄ!!!

Koleś robi wykład z argumentami "na chłopski rozum", bibliografią w stylu pch24.pl i stopgender.pl
(to nie żart! https://i.imgur.com/qAr48pJ.jpg) i słusznie zostaje wywalony.

Ale to wielki skandal i zamach na wolność słowa!

Czekam na obronę wolności słowa na Uniwersytetach Medycznych dla wykładowców zachęcających do magicznych garnków i bioenergoterapeutów.

https://wpolityce.pl/polityka/475210-pracownik-uczelni-zwolniony-za-wyklad-o-homoseksualizmie

#neuropa #polska #lgbt #bekazprawakow #urojeniaprawakoidalne #tysiacurojenniezaleznychmediow
źródło: comment_PKI4HH7wHwj1ubSsW3YcWOM4WIcUE3rL.jpg
  • 135
Wagina i penis tylko na chłopski rozum świadczy o dopasowaniu do siebie.

aż mi kanapka z ręki wypadła. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale...
czy ty właśnie sugerujesz, że kształt penisa, nie jest wynikiem przystosowania go przez naturę w procesie ewolucji, do odbywania stosunków płciowych z ludzkimi samicami, wyposażonymi w wadżajny????

TY MÓWISZ COŚ O NAUKOWOŚCI?

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@Zgagulec
@Planeta_odebete2: Nie dość że manipulujesz to jeszcze nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Jak wyjaśnisz gagatku, wielki biologu ewolucyjny, fakt że homoseksualizm jest powszechny w przyrodzie i nie ogranicza się jedynie do gatunku ludzkiego? Pomijasz ten fakt jakoś, dla ciebie ostatecznym dowodem na to że homoseksualizm jest be jest fakt że chłop ma penis a baba wagine, zaorane. A jakoś wśród masy zwierząt homoseksualizm istnieje, jest po coś konserwowany ewolucyjne (nie można
@Drakii:

Od kiedy to odwoływanie się do natury jest antynaukowe?

Od #!$%@? zawsze, nazywa się to appeal to nature https://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature

To nie jest na chłopski rozum bo jest to wniosek wyciągnięty z badań które były cytowane.

niby jakie? nie ma homoseksualistów co tworzą związki?

Dziecko do prawidłowego wychowania potrzebuje zarówno wzorców męskich jak i żeńskich dlatego wychowywanie dziecka tylko przez matkę albo ojca jest tak samo złe jak przez parę homoseksualną.
lgbtowcy pod kazdym ich wpisem lub o nich, muszą umieścić coś o katolach
...bezcenne, to i owo ma może mieć zły wpływ na zdrowie
..uuu woda swiecona niehigieniczna!!!
Jak wyjaśnisz gagatku, wielki biologu ewolucyjny, fakt że homoseksualizm jest powszechny w przyrodzie i nie ogranicza się jedynie do gatunku ludzkiego? Pomijasz ten fakt jakoś, dla ciebie ostatecznym dowodem na to że homoseksualizm jest be jest fakt że chłop ma penis a baba wagine, zaorane. A jakoś wśród masy zwierząt homoseksualizm istnieje, jest po coś konserwowany ewolucyjne (nie można jednak tego przekładać 1:1 na ludzi, mam rozum i godność człowieka wszak) a
- mówienie, że wychowanie dzieci przez pary heteroseksualne jest złe (konsensus badań temu przeczy)

Oczywiście, twoje mówienie o konsensusie naukowym w tej kwestii jest myśleniem życzeniowym i nie ma związku z faktami, ale pomińmy to.

Każdy psycholog powie, że wychowanie się w niepełnej rodzinie, wpływa na dziecko, z powodu braku pełnego wachlarza wzorców płciowych. Tutaj chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości. Jest nawet szereg cech, charakterystycznych dla wychowywanych bez ojca
Upublicznienie wyników jakiego badania/badań, doprowadziło do wykreślenia homoseksualizmu z listy zaburzeń identyfikacji płciowych, przez WHO?

@Planeta_odebete2: Proszę:

Evelyn Hooker, "The adjustment of the male overt homosexual", Journal of projective techniques, XXI 1956, pp. 18–31.

Hooker studies contributed to a change in the attitudes of the psychological community toward homosexuality and to the American Psychiatric Association's decision to remove homosexuality from its handbook of disorders in 1973. This in turn helped
@Planeta_odebete2: Sugerujesz jakoby istnienie penisa i waginy zaprzeczało 'fizycznemu dopasowaniu' homoseksualistów co jest absurdalnie głupim i chłopsko rozumowym 'argumentem'. Więc tak, nadal jesteś antynaukowy.

Nauka tłumaczyła to bardzo prosto. Potem zaczął się jej mariaż z ideologią i jesteśmy, gdzie jesteśmy.

Niby jak? Znów jakiś chłopski rozum? Napisałam w moim komentarzu, który nawet sam cytujesz że nie można tego przeklejać 1:1 na ludzi, więc nie rób fikołków. Jest to jednak doskonałe pokazanie
@Planeta_odebete2: Badanie dało początek debacie dotyczącej wykreślenia homoseksualizmu z listy chorób. Hooker opublikowała więcej badan w tym temacie pomiedzy 1961 a 1971:

Evelyn Hooker, "The homosexual community". Proceedings of the XIV International congress of applied psychology, Munksgaard, Copenhagen 1961.

Evelyn Hooker, "Homosexuality: Summary of studies". In Evelyn Duvall and Sylvanus Duvall (curr.), Sex ways in fact and faith, Association Press, New York 1961.

Evelyn Hooker, "Male homosexual life styles and venereal

@Drakii: Nie ma żadnej wartości naukowej. Szczególnie, że jak już wspominałem, w naturze homoseksualizm występuje.

To jest wniosek wyciągnięty na podstawie tego że wśród homoseksualistów jest więcej depresji i z tego że dużo częściej zmieniają oni partnerów.

Jakie ma podstawy naukowe do tego, by sądzić, że depresja z tego badania dotyczy niemożliwości osób homoseksualnych do zawierania związków?

To nie jest na chłopski
Ehhhh, chłopski rozumek, lubisz tak wnioskować co nie?

Droga pani. Proszę zatem mi wytłumaczyć, w jaki sposób to się dzieje? Potrafisz? Bez obelg, bez tej piany, która tu się z ciebie wylewa? Z chęcią zobaczę linki do naukowych źródeł, tłumaczących to arcyciekawe zjawisko. Będę zobowiązany.( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zgagulec:
@rzep:

Śląski Uniwersytet Medyczny jest instytucją, na której nie są i nie będą popierane zachowania o charakterze homofobicznym

Czyli wywalili gościa nie za ewentualną niezgodność wykładu z faktami naukowymi, a za sam fakt zorganizowania wykładu o określonej tematyce. Nie wolno przecież! W obydwu przypadkach - czysty absurd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rzep: No tak jak brakuje argumentów to najlepiej napisać taki jest konsensus i tyle nie trzeba dalej nic udowadniać xD Jak są badania to napisać że są źle zinterpretowane xD Piszesz że żadne badanie tego nie dowodzi a sam żadnych badań nie cytujesz. Generalnie dyskusja z tobą jest bezsensu bo stosuje jakieś paraargumenty.
Czyli wywalili gościa nie za ewentualną niezgodność wykładu z faktami naukowymi, a za sam fakt zorganizowania wykładu o określonej tematyce. Nie wolno przecież! W obydwu przypadkach - czysty absurd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@gregdostres: Bo powielanie antynaukowych bzdur i cherrypicking badań w konkretnym celu (walki z homoseksualizmem) jest właśnie przejawem homofobii.

Ten wykładowca nie popełnił przypadkowego błędu (pomylił badanie do którego się odwoływał czy coś) tylko stworzył
No tak jak brakuje argumentów to najlepiej napisać taki jest konsensus i tyle nie trzeba dalej nic udowadniać xD Jak są badania to napisać że są źle zinterpretowane xD Piszesz że żadne badanie tego nie dowodzi a sam żadnych badań nie cytujesz. Generalnie dyskusja z tobą jest bezsensu bo stosuje jakieś paraargumenty.

@Drakii: Ale jakich argumentów? @Zgagulec wyżej wkleiła Ci metaanalizy badań w tym temacie. Mam 100 razy tu wszystko powtarzać?
@prawa_reka_sorosa:

Ok. Tak jak mówię. To tylko nazwa. Jeśli miałaby komuś pogorszyć samopoczucie, możemy jej nie używać.

Zaś, gdyby trzymać się naukowych definicji...

"Istoty żywe posiadają siedem wspólnych procesów życiowych: ruch, oddychanie, reakcja na bodźce, wzrost, wydalanie, rozmnażanie i odżywianie"

oraz:
nieprawidłowość w działaniu lub funkcjonowaniu czegoś

( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Planeta_odebete2: Nie wiem, a skąd wiesz że to chodzi o 'liczenie się połowy wzorców płciowych' a nie o inne czynniki takie jak status socjoekonomiczny, czas poświęcany dziecku ect? Mas dwie osoby, często gęsto dwie wypłaty i stabline środowisko do wychowywania dziecka, o co trudno w przypadku samotnego rodzica. Masz badania które porównują same sex couples vs different sex couples i tam różnic jeśli chodzi o dzieci nie ma.

rozmnażanie

osoby LGBT
@gregdostres: Jedno ze źródeł wiedzy dla tego wykładowcy to portal pch24.pl - polonia christiana. Sami się reklamują tak:

PCh24.pl to portal informacyjny, zawierający wiadomości z życia kościoła, wiadomości religijne, opinie, recenzje książek katolickich

Trudno żeby w takich okolicznościach nie nawiązywać do kościoła i jego wyznawców.
źródło: comment_tj4PTEJ77HX8tV3YfusglHr4AYGRmB20.jpg

@Drakii: Nie "odwoływanie się do natury", a wyciąganie wniosków na podstawie "naturalności", a tymże jest mówienie o "naturalności" w kontekście "racjonalne argumenty PRZECIWKO X" jak na slajdzie.

Jak najbardziej argumentum ad naturam jest antynaukowy i jest błędem logicznym. "Naturalność" czegoś nie niesie za sobą żadnej informacji wartościującej to coś. Uważanie, że "coś jest/nie jest naturalne i jest to racjonalny argument za/przeciwko czemuś"
osoby LGBT nie są bezpłodne z automatu, serio. To nie jest trudno zrozumieć. Osoby heteroseksualne które z różnych powodów są bezpłodne nie przestają być mniej ludźmi. Przestań myśleć na chłopski rozum.

Masz potworne problemy z rozumieniem tekstu czytanego, a na dodatek nadużywasz jednego zwrotu.

- osoba z zaburzeniami wzroku, nie jest z automatu ślepa, serio. Osoba z zaburzeniami orientacji seksualnej, może być rodzicem, ale owe zaburzenia, czy tam nie-zaburzenia, utrudniają jej prokreację.
@rzep:

Bo powielanie antynaukowych bzdur i cherrypicking badań w konkretnym celu (walki z homoseksualizmem) jest właśnie przejawem homofobii.

Krytyka i homofobia (niezależnie od tego co sądzę o tym pojęciu) nie są nielegalne. Takie rzeczy w środowisku naukowym obala się za pomocą argumentów, a nie siły.
@Planeta_odebete2: Nie mam problemu, ty masz problem ze zrozumieniem tego że homoseksualizm to nie jest zaburzenie co jest konsensusem naukowym i z orientacji seksualnej nie wynika to że ktoś będzie miał problem ze spłodzeniem/ urodzeniem dziecka. Proste. Nie wyciągasz swoich wniosków na podstawie badań tylko na podstawie chłopskiego rozumu, dlatego nadal będę używać tego określenia. Chyba że mi przedstawisz gdzieś publikacje że geje i lesbijki są częściej bezpłodne/ niepłodne.

Uwaga, zaskoczę
@gregdostres: Osoba która prowadziła ten wykład nie dość że jest homofobem to jeszcze na dodatek, a może i przede wszystkim, uprawia po prostu antynaukową propagandę i dowodzi że nie ma pojęcia o wnioskowaniu, analizie badań i jeszcze ma tendencję do szurania w stylu co naturalne to jest dobre. Za sam fakt bycia po prostu głupkiem powinna być zwolniona z uczelni i nie powinna mieć możliwości mówienia głupot studentom na wykładach
z orientacji seksualnej nie wynika to że ktoś będzie miał problem ze spłodzeniem/ urodzeniem dziecka.

Po zanegowaniu faktu, iż kształt narządów płciowych wynika wprost z pełnionej przez nie roli (kopulacja, u mężczyzn, kopulacja i rodzenie, u kobiet), to zdecydowanie najśmieszniejsze co dzisiaj przeczytałem.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@Zgagulec:
@saakaszi

Na rękach też jest niezdrowe, a co tydzień tłumy konserwatystów idą do kościoła, najpierw maczają w tym własne ręce, a później podają je innym.

A u was bijo Murzynów xD Na banknotach też masz bakterie kałowe, ale mówienie o tym nie grozi ataku szału lewaków.
Po zanegowaniu faktu, iż kształt narządów płciowych wynika wprost z pełnionej przez nie roli

@Planeta_odebete2: Nie umiesz czytać odcinek 2137

Wiem że twój chłopski rozum może ci mówić inaczej ale na serio osoby LGBT nie są z automatu niepłodne/ bezpłodne. Niezależnie ile sie będziesz z tego śmiał to się nie zmieni. Możesz być parą lesbijek, wziąć nasienie z od dawcy, odbyć z nim stosunek i mieć dziecko w pierwszym cyklu a
@Zgagulec:

Zapytam raz trzeci. Jaka jest korelacja między popędem płciowym, a dzietnością? Po co natura wyposażyła ludzi i zwierzęta w popęd płciowy?

PS. Ja nie umiem czytać? Próbujesz mi wcisnąć w usta tezy których a) nie stawiałem, b) już raz pisałem, że ich nie stawiałem.

Astygmatyzm to zaburzenie funkcjonowania wzroku. To nie znaczy, że osoba z astygmatyzmem jest ślepa. Nie przeszkadza to kwalifikować astygmatyzmu, jako zaburzenia wzroku, gdyż pogarsza sprawność narządu
@Planeta_odebete2: Tak nie umiesz czytać a teraz jeszcze mieszasz popęd płciowy z bezpłodnością/ niepłodnością i jeszcze dodajesz do tego dzietność xD Ty znasz definicje słów których używasz czy po prostu dobierasz je sobie bo ci się wydaje że coś znaczą?

Polecam zajrzeć do słownika terminologii medycznej zanim się zaczniesz o coś wykłócać. Niepłodność to również nie jest pełna dysfunkcja i między innymi dlatego pisałam o bezpłodności/ niepłodności, po raz kolejny, słownik
@Zgagulec:

I znów wracamy do podręcznika dla klasy czwartej, szkoły podstawowej oraz funkcji życiowych istot żywych. Niestety, wasza ideologia musi się mierzyć z absurdami na takim poziomie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam też jakąś lekturę z dziedziny logiki formalnej, bo dyskusja z tobą to gra w szachy z gołębiem, który poprzewracał figury i narobił na szachownicę. To, że homoseksualiści, wbrew swym zaburzeniom popędu, mogą mieć dzieci, nie
I znów wracamy do podręcznika dla klasy czwartej, szkoły podstawowej oraz funkcji życiowych istot żywych. Niestety, wasza ideologia musi się mierzyć z absurdami na takim poziomie

A ja cię zapraszam po raz kolejny do przeczytania słownika terminów medycznych bo nie znasz znaczenia słów których używasz.

Polecam też jakąś lekturę z dziedziny logiki formalnej, bo dyskusja z tobą to gra w szachy z gołębiem, który poprzewracał figury i narobił na szachownicę To, że
@Zgagulec:

Zabawne, że nawet nie jesteś na tyle kompetentna by zawołać osobę, z którą dyskutujesz, a podważasz zdanie naukowców, wypowiadających się, na trochę bardziej poważne tematy. Oczywiście, wszystkie źródła, z którymi się nie zgadzasz są a priori pseudonaukowe. Wygodne. Kończę tę dyskusję i zobaczymy za kilka dekad. Możesz się poważnie zdziwić, podobnie co twoi mentalni bliźniacy z czasów słusznie minionych. PS. Może zbyt mało razy powtarzałaś "chłopaki rozum".
dlatego siedzisz w tym wątku parę dobrych godzin, przekonując, że jednak homoseksualizm jest zaburzeniem

Z punktu widzenia biologii: jest. Nie widzę jednak powodu by się upierać przy akurat takim terminie, jeśli ktoś miałby się poczuć urażony.

ktoś próbuje Ci zdroworozsądkowo wyjaśnić

Bicz, pliz. Gdzie? Proszę o konkretny cytat.

@Nieprzyjazny_Ziemniak:
@Planeta_odebete2: Zabawnym jest że teraz próbujesz podważyć moje zdanie bo zapomniałam cię zawołać (nawet tego nie zauważyłam, zrobiłam to z rozpędu) xD

I nie wszystkie źródła z którymi się nie zgadzam są a priori pseudonaukowe, masz w moich komentarzach linki do artykułów gdzie jest ładnie wyjaśnione dlaczego artykuły na których się opierasz to bzdury.

No i oczywiście argument ad o jezu komunizm już się wcześniej pojawił ( ͡° ͜ʖ