Aktywne Wpisy
pieknylowca +306
Jak gardzę tymi cygankami żebraczkami to głowa mała. W ogóle to jest śmieszne jak cyganie istnieją od ponad tysiąca lat, przewinęli się przez setki kultur, narodów i w każdym są synonimem oszustwa, żebractwa i kradzieży. Jeszcze nie słyszałem żeby słowo cygan miało pozytywne namaszczenie (no może pośród innych roma xd). #polska #gownowpis
R187 +485
Pamiętajcie, Konfederacja jest za wolnością i właśnie dlatego jej członkowie chcą obywatelom pewnych rzeczy prawnie zakazać robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://twitter.com/krzysztofbosak/status/1134817896809598976
#bekazkonfederacji #konfederacja #4konserwy #neuropa #bosak #polityka
https://twitter.com/krzysztofbosak/status/1134817896809598976
#bekazkonfederacji #konfederacja #4konserwy #neuropa #bosak #polityka
Koleś robi wykład z argumentami "na chłopski rozum", bibliografią w stylu pch24.pl i stopgender.pl
(to nie żart! https://i.imgur.com/qAr48pJ.jpg) i słusznie zostaje wywalony.
Ale to wielki skandal i zamach na wolność słowa!
Czekam na obronę wolności słowa na Uniwersytetach Medycznych dla wykładowców zachęcających do magicznych garnków i bioenergoterapeutów.
https://wpolityce.pl/polityka/475210-pracownik-uczelni-zwolniony-za-wyklad-o-homoseksualizmie
#neuropa #polska #lgbt #bekazprawakow #urojeniaprawakoidalne #tysiacurojenniezaleznychmediow
aż mi kanapka z ręki wypadła. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale...
czy ty właśnie sugerujesz, że kształt penisa, nie jest wynikiem przystosowania go przez naturę w procesie ewolucji, do odbywania stosunków płciowych z ludzkimi samicami, wyposażonymi w wadżajny????
TY MÓWISZ COŚ O NAUKOWOŚCI?
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Zgagulec
Jak wyjaśnisz gagatku, wielki biologu ewolucyjny, fakt że homoseksualizm jest powszechny w przyrodzie i nie ogranicza się jedynie do gatunku ludzkiego? Pomijasz ten fakt jakoś, dla ciebie ostatecznym dowodem na to że homoseksualizm jest be jest fakt że chłop ma penis a baba wagine, zaorane. A jakoś wśród masy zwierząt homoseksualizm istnieje, jest po coś konserwowany ewolucyjne (nie można
XDD
A to też jest ciekawe. Gdzież niby napisałem cokolwiek na ten temat?
@Zgagulec:
Tę rundę wygrałeś!
Od #!$%@? zawsze, nazywa się to appeal to nature https://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature
niby jakie? nie ma homoseksualistów co tworzą związki?
...bezcenne, to i owo ma może mieć zły wpływ na zdrowie
..uuu woda swiecona niehigieniczna!!!
Oczywiście, twoje mówienie o konsensusie naukowym w tej kwestii jest myśleniem życzeniowym i nie ma związku z faktami, ale pomińmy to.
Każdy psycholog powie, że wychowanie się w niepełnej rodzinie, wpływa na dziecko, z powodu braku pełnego wachlarza wzorców płciowych. Tutaj chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości. Jest nawet szereg cech, charakterystycznych dla wychowywanych bez ojca
@Planeta_odebete2: Proszę:
Evelyn Hooker, "The adjustment of the male overt homosexual", Journal of projective techniques, XXI 1956, pp. 18–31.
Niby jak? Znów jakiś chłopski rozum? Napisałam w moim komentarzu, który nawet sam cytujesz że nie można tego przeklejać 1:1 na ludzi, więc nie rób fikołków. Jest to jednak doskonałe pokazanie
To musiało być całkiem dobre badanie, skoro wpłynęło na decyzję APA, blisko dwie dekady później, a na decyzję WHO, blisko cztery dekady później. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Evelyn Hooker, "The homosexual community". Proceedings of the XIV International congress of applied psychology, Munksgaard, Copenhagen 1961.
Evelyn Hooker, "Homosexuality: Summary of studies". In Evelyn Duvall and Sylvanus Duvall (curr.), Sex ways in fact and faith, Association Press, New York 1961.
Evelyn Hooker, "Male homosexual life styles and venereal
@Drakii: Nie ma żadnej wartości naukowej. Szczególnie, że jak już wspominałem, w naturze homoseksualizm występuje.
Jakie ma podstawy naukowe do tego, by sądzić, że depresja z tego badania dotyczy niemożliwości osób homoseksualnych do zawierania związków?
Droga pani. Proszę zatem mi wytłumaczyć, w jaki sposób to się dzieje? Potrafisz? Bez obelg, bez tej piany, która tu się z ciebie wylewa? Z chęcią zobaczę linki do naukowych źródeł, tłumaczących to arcyciekawe zjawisko. Będę zobowiązany.( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zgagulec:
Czyli wywalili gościa nie za ewentualną niezgodność wykładu z faktami naukowymi, a za sam fakt zorganizowania wykładu o określonej tematyce. Nie wolno przecież! W obydwu przypadkach - czysty absurd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Żebyś nie miała wątpliwości: chodzi mi o moment lgbtqwerty-czary-mary, w którym brak połowy wzorców płciowych przestaje się liczyć. Bo pachnie to trochę brzydko. Tak, ideologicznie.
@gregdostres: Bo powielanie antynaukowych bzdur i cherrypicking badań w konkretnym celu (walki z homoseksualizmem) jest właśnie przejawem homofobii.
Ten wykładowca nie popełnił przypadkowego błędu (pomylił badanie do którego się odwoływał czy coś) tylko stworzył
@Drakii: Ale jakich argumentów? @Zgagulec wyżej wkleiła Ci metaanalizy badań w tym temacie. Mam 100 razy tu wszystko powtarzać?
Ok. Tak jak mówię. To tylko nazwa. Jeśli miałaby komuś pogorszyć samopoczucie, możemy jej nie używać.
Zaś, gdyby trzymać się naukowych definicji...
"Istoty żywe posiadają siedem wspólnych procesów życiowych: ruch, oddychanie, reakcja na bodźce, wzrost, wydalanie, rozmnażanie i odżywianie"
oraz:
nieprawidłowość w działaniu lub funkcjonowaniu czegoś
( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
osoby LGBT
Trudno żeby w takich okolicznościach nie nawiązywać do kościoła i jego wyznawców.
@Drakii: Nie "odwoływanie się do natury", a wyciąganie wniosków na podstawie "naturalności", a tymże jest mówienie o "naturalności" w kontekście "racjonalne argumenty PRZECIWKO X" jak na slajdzie.
Jak najbardziej argumentum ad naturam jest antynaukowy i jest błędem logicznym. "Naturalność" czegoś nie niesie za sobą żadnej informacji wartościującej to coś. Uważanie, że "coś jest/nie jest naturalne i jest to racjonalny argument za/przeciwko czemuś"
Masz potworne problemy z rozumieniem tekstu czytanego, a na dodatek nadużywasz jednego zwrotu.
- osoba z zaburzeniami wzroku, nie jest z automatu ślepa, serio. Osoba z zaburzeniami orientacji seksualnej, może być rodzicem, ale owe zaburzenia, czy tam nie-zaburzenia, utrudniają jej prokreację.
Krytyka i homofobia (niezależnie od tego co sądzę o tym pojęciu) nie są nielegalne. Takie rzeczy w środowisku naukowym obala się za pomocą argumentów, a nie siły.
Po zanegowaniu faktu, iż kształt narządów płciowych wynika wprost z pełnionej przez nie roli (kopulacja, u mężczyzn, kopulacja i rodzenie, u kobiet), to zdecydowanie najśmieszniejsze co dzisiaj przeczytałem.
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Zgagulec:
Zapytam jeszcze inaczej:
czy brak popędu płciowego wpływa na dzietność dodatnio, ujemnie, czy może tematy pozostają nieskorelowane? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A u was bijo Murzynów xD Na banknotach też masz bakterie kałowe, ale mówienie o tym nie grozi ataku szału lewaków.
@Planeta_odebete2: Nie umiesz czytać odcinek 2137
Wiem że twój chłopski rozum może ci mówić inaczej ale na serio osoby LGBT nie są z automatu niepłodne/ bezpłodne. Niezależnie ile sie będziesz z tego śmiał to się nie zmieni. Możesz być parą lesbijek, wziąć nasienie z od dawcy, odbyć z nim stosunek i mieć dziecko w pierwszym cyklu a
Zapytam raz trzeci. Jaka jest korelacja między popędem płciowym, a dzietnością? Po co natura wyposażyła ludzi i zwierzęta w popęd płciowy?
PS. Ja nie umiem czytać? Próbujesz mi wcisnąć w usta tezy których a) nie stawiałem, b) już raz pisałem, że ich nie stawiałem.
Astygmatyzm to zaburzenie funkcjonowania wzroku. To nie znaczy, że osoba z astygmatyzmem jest ślepa. Nie przeszkadza to kwalifikować astygmatyzmu, jako zaburzenia wzroku, gdyż pogarsza sprawność narządu
@rzep: szury pewnie już się szykują do walki!
Polecam zajrzeć do słownika terminologii medycznej zanim się zaczniesz o coś wykłócać. Niepłodność to również nie jest pełna dysfunkcja i między innymi dlatego pisałam o bezpłodności/ niepłodności, po raz kolejny, słownik
@Planeta_odebete2: dlatego siedzisz w tym wątku parę dobrych godzin, przekonując, że jednak homoseksualizm jest zaburzeniem i #!$%@? się, że ktoś próbuje Ci zdroworozsądkowo wyjaśnić dlaczego jest bezsensu taka stygmatyzacja
I znów wracamy do podręcznika dla klasy czwartej, szkoły podstawowej oraz funkcji życiowych istot żywych. Niestety, wasza ideologia musi się mierzyć z absurdami na takim poziomie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecam też jakąś lekturę z dziedziny logiki formalnej, bo dyskusja z tobą to gra w szachy z gołębiem, który poprzewracał figury i narobił na szachownicę. To, że homoseksualiści, wbrew swym zaburzeniom popędu, mogą mieć dzieci, nie
A ja cię zapraszam po raz kolejny do przeczytania słownika terminów medycznych bo nie znasz znaczenia słów których używasz.
@gregdostres: Ale rozumiesz, że on nie jest uczniem, tylko pracownikiem uczelni?
Zabawne, że nawet nie jesteś na tyle kompetentna by zawołać osobę, z którą dyskutujesz, a podważasz zdanie naukowców, wypowiadających się, na trochę bardziej poważne tematy. Oczywiście, wszystkie źródła, z którymi się nie zgadzasz są a priori pseudonaukowe. Wygodne. Kończę tę dyskusję i zobaczymy za kilka dekad. Możesz się poważnie zdziwić, podobnie co twoi mentalni bliźniacy z czasów słusznie minionych. PS. Może zbyt mało razy powtarzałaś "chłopaki rozum".
Z punktu widzenia biologii: jest. Nie widzę jednak powodu by się upierać przy akurat takim terminie, jeśli ktoś miałby się poczuć urażony.
Bicz, pliz. Gdzie? Proszę o konkretny cytat.
@Nieprzyjazny_Ziemniak:
I nie wszystkie źródła z którymi się nie zgadzam są a priori pseudonaukowe, masz w moich komentarzach linki do artykułów gdzie jest ładnie wyjaśnione dlaczego artykuły na których się opierasz to bzdury.
No i oczywiście argument ad o jezu komunizm już się wcześniej pojawił ( ͡° ͜ʖ