Wpis z mikrobloga

Mamy #origin access, #xboxgamepass na PC, #uplay plus...
Myślicie, że #valve nadgoni i również wyjdzie z jakimś swoim abonamentem? Nie spieszy im się bo jeszcze są na czele wspomnianych wcześniej platform, ale uważam, że z miesiąca na miesiąc gracze coraz bardziej się rozchodzą i zaczynają korzystać z innych, przystępniejszych opcji dostępu do gier.

Ja osobiście niedawno zacząłem być bardziej aktywny na originie ze względu na BFV w abonamencie. Oferta #microsoft też jest niezła bo dostajemy sporo fajnych tytułów single i multiplayer (forza, subnautica, dead by deadlight, the outer worlds i wiele innych..)
Jak Valve czegoś nie ogarnie w 2020 to mogą stopniowo tracić użytkowników. Z drugiej strony, jeśli wprowadzą jakiś abonament to podejrzewam, że zgniotą oferty EA, Microsoftu czy Ubi.

#gry #pcmasterrace #steam
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Agemaker: Jeśli chodzi o xbox pass to dla samej Forzy mi się opłaca, ograłem też Kingdome Come, a reszta średnio mnie jara, aczkolwiek dobre gry. Największym minusem, poza słabym clientem jest to, że windows blokuje dostęp do folderu instalacyjnego, więc możesz sobie pomarzyć o modach do Cities Skylines czy jakiejkolwiek ingerencji w pliki gier.
  • Odpowiedz