Aktywne Wpisy

wfyokyga +16
Wiecie kto jest najaktywniejszym użytkownikiem na Mirko, mający najwięcej dodanych wpisów w ostatnich miesiącach. Dokładniej prawie 6000 w ostatnich 4 miesiącach.
#wykop
#wykop

Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
W komentarzach możecie uzasadnić swój wybór.
Wyniki opublikuję w kolejnym #webstuff.
#internet #windows #linux #macos #programowanie #programista15k #frontend #backend
JESTEM WEB DEVELOPEREM I W PRACY KORZYSTAM GŁÓWNIE Z:
Komentarz usunięty przez autora
1) ogrom narzędzi
2) przy okazji używania uczysz się podstaw, więc potem jak coś trzeba bardzie z devopsów ogarnąć to masz jakieś podstawy (a nie jak ludzie, co spędzili całe życie na Windows)
3) większość technologii, na których opiera się backend ma najlepsze wsparcie na Linuksie właśnie
naprawdę nie widzisz subtelnej różnicy między tym memem, a tym co robisz? no to elo...
pozdro 8
@koneser_azbestu: pociesza? w jakim sensie? dobrze że tak mało? źle że tak mało?
W każdym innym wypadku policz sobie ile godzin nad nim spędziłeś na zabawach, konfiguracjach szukaniu odpowiedzi na forach i pomnóż przez swoją stawkę godzinową, dokładnie tyle zapłaciłeś za system!
Wszelkie problemy, które miałem
rozumiem jeszcze developerów aplikacji mobilnych, czy też natywnych dla Windows lub OSX czy też tych pracujących na
Z ciekawości tylko zapytam, a próbowałeś kiedyś? Bo zanim mi wcisnęli to miałem bardzo podobne podejście i na siłę jeszcze usiłowałem zainstalować tam Ubuntu etc (swoją drogą Apple robisz to dobrze, żaden inny producent tak nie ułatwia życia ze sterownikami na obce systemy, mimo że jest to kosmiczna nisza). Jednak jak już zasmakowałem, to nie chciałem wracać.
być może to kwesta tego że mam na githubie cały swój folder "dotfiles", być może przyzwyczajenia - nie wiem. z jednej storny konsola jest tak wygodna jak na Linuksie (choć przyzwyczajenia z Konsole też dawały o sobie znać) z drugiej strony UI jest nieco inne. mnie spowalniało. myślę że