Wpis z mikrobloga

ile z tego masła,smalcu i śmietanki zostało na patelni?


@kkk240: Zero. Silikonowe szpatułki działają jak wycieraczki samochodowe i patelnię wystarczy tylko przepłukać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Warzywa, brokuły, fenomenalnie wchłaniają tłuszcz. Dodając mascarpone i odparowując odpowiednio wodę sprawiasz, że wychodzi z tego bardzo fajny 'sos', który dodatkowo oblepia warzywa. Nawet na dnie talerza nie było grama tłuszczu, który by z tego wszystkiego wyciekał, bo nie miał jak.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Blablablabla123: Robisz warzywa na patelni i dodajesz mascarpone na sam koniec. W połączeniu z masłem i śmietanką wychodzi coś a'la sos jak odparujesz wodę.

W sumie nic więcej z niego nie robię. Dodaje do szpinaku, ogórków jak do mizerii albo jem osobno.

I ja się najadłem. Żeby danie nasyciło, nie musi być duże objętościowo ;)