Wpis z mikrobloga

Bawi mnie ten istniejący na siłę "problem samotności". Teoretycznie z roku na rok coraz więcej osób czuję się samotnych, bez znajomych i przyjaciół, również bez partnerów/ek

Co stoi na przeszkodzie żeby samotni spotkali się z innymi samotnymi? Nie rozumiem xD

Znajomi nigdy sami nie przyjdą jak ktoś będzie siedział na dupie i patrzył w ścianę. Internet pozwala poznać ludzi z drugiego końca województwa, kraju, kontynentu, planety, a ludzie tego nie wykorzystują.

#samotnosc #przemyslenia #bekazsamotnych
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niochland: Nierealnie zawyżone oczekiwania ze względu na wpływ social mediów, jednocześnie gorsze nawyki żywieniowe, upadek moralności i tradycyjnego modelu rodziny, pomoce socjalne zapewniane samotnym madkom, dodatkowe punkty przy rekrutacji kobiety na niektórych uczelniach, parytety w poszczególnych firmach, promocja dewiacji i niezdrowych zachowań, hipergamia, problem z rynkiem mieszkań i inflacją. Sporo tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@niochland: co stoi na przeszkodzie ? Ze każdemu rośnie ego do rozmiaru góry lodowej , każdy uważa że zasługuje na więcej, lepiej .
Ludzie mają bardzo nie realne oczekiwania na temat innych, myślą że ich partner ma być chodzaca perfekcja bez wad a takich ludzi nie ma , plus Internet pierze mózgi mówi ludziom " jak nie robi tego i tego to rzuć ja / jego " wmawia się ludziom
  • Odpowiedz
@niochland: oni nie chcą być samotni ale tylko na swoich zasadach , w sensie że chciałbym być w związku ale tyłko jeśli ona jest super model
Albo chciałabym być w związku ale tyłko pod warunkiem że on ma wor kasy i jest wysoki ¯\(ツ)/¯
W myśl zasady każdy ponad każdym
  • Odpowiedz
@niochland: żeby mieć znajomych, albo co lepiej przyjaciół, trzeba jednak poświęcenia. Znajdować dla ludzi czas, dostosować się trochę do ich potrzeb, czasem coś pomóc, dużo łatwiej siedzieć przed kompem i grać w gry.

Inna sprawa, że niektórzy za cholerę nie mają umiejętności nawiązywania i podtrzymywania rozmowy, ale to też do wyuczenia, tylko wymaga... no właśnie, wysiłku.

(nie wiem, czemu wszyscy od razu patrzą przez pryzmat znalezienia partnera / partnerki, skoro
  • Odpowiedz
@AnonimoweLwiatko i które z tych rzeczy wpływają na to, że nie można znaleźć znajomych?

@niochland: Pierwsze trzy. Wiąże się z nimi niska samoocena (mimo ogromnych wymagań w stosunku do innej osoby, brak wyrozumiałości i odrzucanie znajomych/potencjalnych partnerów ze względu na mniejsze lub większe przewinienia), problemy ze zdrowiem psychicznym czy fizycznym (w zdrowym ciele zdrowy duch to powiedzenie oparte na faktach), a także brak umiejętności socjalizacji czy właśnie nawet znalezienia
  • Odpowiedz
@niochland: mnóstwo ludzi nie potrafi rozmawiać i szczerze interesować się co druga osoba ma do powiedzenia,
Tylko czekają żeby powiedzieć swoją część .
Jest to koszmarny typ rozmowy.
A teraz przypomnij z kim co się super rozmawiało.
No właśnie wtedy jak było mniej więcej 50/50 dodawanie i na przemian wymiana spostrzeżenia,
  • Odpowiedz
  • 4
oni nie chcą być samotni ale tylko na swoich zasadach

@Linnior88: O właśnie, mądre słowa. Czysta głupota i marudzenie dla samego marudzenia. To jakbym narzekał, że jestem biedny, a nie chciałoby mi się iść do pracy

odrzucanie znajomych/potencjalnych partnerów ze względu na mniejsze lub większe
  • Odpowiedz
@niochland: mam takich znajomych i znajome co p------ą, że są samotni i nikt ich nie zaprasza - jako że ja nie mam problemu wyjść z inicjatywą to zapytam ich czasem czy chcą gdzieś wyjść i tu zaczynają się schody bo kto będzie? "aa ten to nie lubię to nie idę/aa tego nie będzie a go lubię to nie idę", a gdzie idziemy? "a tu to mi się nie chce", a
  • Odpowiedz
@niochland: też mnie dziwią ludzie, którzy piszą o samotności i że nigdy w życiu nie uda im się już poznać żadnego znajomego, bo czas na poznawanie ludzi już minął, pociąg odjechał i teraz już tylko została im praca dom praca dom i jest it's over bez szansy na zmianę, a jak piszesz do nich i próbujesz gdzieś zaprosić na jakiegoś zwykłego niezobowiązującego spierdotripa to nie da rady
Bananek2 - @niochland: też mnie dziwią ludzie, którzy piszą o samotności i że nigdy w...

źródło: IMG_5847

Pobierz
  • Odpowiedz