Mireczki znający się na samochodach: Ojciec chce kupic auto, Opel Insignia Diesel 140KM 2010 rok, co powiecie? 250k nabite, niby full serwis #motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
@xmajami: Jakoś zbyt wiele Ci nie pomogę, ale o Insignii słyszałem, że wszechobecna elektronika lubi płatać brzydkie figle (coś jak w lagunie II sprzed laty), pierwsze egzemplarze trzeba dobrze obejrzeć pod kątem korozji, a diesel 2.0 miał jakiś problem ze smokiem olejowym, podobno pierwsza rzecz po zakupie auta to wymiana jakiejś uszczelki na nim, bo inaczej może się zatrzeć. Auto dosyć spore, ale tylko tak się wydaje zewnątrz no i ciężkie,
@xmajami: bardzo fajne auto, bixenon adaptacyjny zajebisty. Mialem i sobie chwalilem, ale rozne opienie chodzily. Jednym sie psulo, innym nie, ja na szczescir nalezalem do tej drugiej grupy
@Testobiron: TFSI i problemy z dieslami. Może i te 2.0tdi spoko ale jednak... Masowo na potęge ściągane z niemiec ze skręconymi licznikami. Tyle. Unikać niemieckie "stare" auta w dieslu.
Uszczelka smoka, zaworek turbo, obudowa chłodnicy egr, na to zwróć uwagę. Aczkolwiek nie są to drogie sprawy. Świece żarowe jak z czujnikiem ciśnienia to dosyć drogie ale jak auto z 2010 to nie było jeszcze. Pozatym tym spoko auto, nigdy nie miałem problemów z elektronika. Aaa i przycisk klapy bagażnika tez często pada
@miret210: Ale wiesz, że C5, Laguny i 508 ściągane z reichu mają ten sam problem ze skręconymi licznikami co ich niemiecka konkurencja? Generalnie już lepiej kupić Paska w dieslu niż Puga czy C5, tańszy serwis i zdecydowanie lepiej wykonane wnętrze. Insignia przy tych francuzach to jak Ferrari przy Polonezie.
@RoyKeane jeździłeś tymi autami w ogóle? xD c5 to ma najlepszy zawias, który wręcz nigdy sie nie psuje, dorzuc do tego zajebisty 2.0HDi i masz zajebiście tanie auto w eksploatacji a do tego wygodne jak mercedes.
Laguna 3 - zajebisty silnik benzynowy 2.0t który jest wkładany do RSek, wnętrze spoko wykonane, dobry automat, 4motion.
A passat? No wnętrze spoko, z zewnątrz jak cie moge ale teraz se szukaj silnika benzynowego dobrego w
Mirki #chwalesie nowym zakupem, w końcu ponad 20-letnie auto zmieniłem na coś współczesnego (⌐͡■͜ʖ͡■) automat i tempomat to gamechangery! Powiecie, że grzybowóz ale zbiera się całkiem fajnie, nawet z tym 1,5l i CVT #samochody #toyota
Ojciec chce kupic auto, Opel Insignia Diesel 140KM 2010 rok, co powiecie?
250k nabite, niby full serwis
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
a jakas strona zeby sprawdzic nr vin?
@xmajami: że powinien jeszcze raz mocno przemyśleć swoje wybory
a przedtem najpierw wybić sobie z głowy insignię A, szczególnie w dizlu.
@miret210: Co jest lepszego w Pugu 508 od Passata? Przecież to pomiędzy #!$%@? a jadą na jednym wózku
Laguna 3 - zajebisty silnik benzynowy 2.0t który jest wkładany do RSek, wnętrze spoko wykonane, dobry automat, 4motion.
A passat? No wnętrze spoko, z zewnątrz jak cie moge ale teraz se szukaj silnika benzynowego dobrego w
@miret210: 4 motion to napęd na 4 koła u VW a laguna ma 4 control, skrętną tylną oś.