Wpis z mikrobloga

@konsonanspoznawczy zero carb poleciałbym jako krótką dietę eliminacyjną albo w przypadku jakichś ciężkich chorób, np.autoimmunologicznycj. Jeżeli chcesz się czuć mniej ociężały po posiłkach, to low carb jak najbardziej się sprawdzi ;)
  • Odpowiedz
@NooB1980: Jutro na śniadanie pójdę i zjem ser żółty z pomidorem bez niczego i zobaczę jak będzie. Ale ostatnio starałem się jeść tłusto i po 3 takich posiłkach (śledzie w zalewie + mała kromka, jajecznica na smalcu + mała kromka i kiełbasa + 1/4 kromki) czułem się przyzwoicie, ale potem zgłodniałem i skończyłem u chińczyka xd
  • Odpowiedz
@konsonanspoznawczy zwierzęce. Roślinne możesz odpuścić całkowicie, zwłaszcza do obróbki termicznej. Do gotowania używaj smalcu albo masła klarownego. Ewentualnie zwykle masło na niskie temperatury.

Ps. Plastrem sera żółtego z pomidorem to ty się zbytnio nie najesz
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: boję się trochę. Mówią, że saturated fats szkodzą, w tym moja siostra po dietetyce, ale ona jest akurat najmniej przekonująca xd

@konsonanspoznawczy: obecnie to chyba tego nie wie nikt czy szkodzą czy nie. Ale jak masz uprzedzenia to możesz ograniczyć nasycone i używać oliwy z oliwek.

na śnaiadanie mozna to samo co na inne pory posiłków, bez znaczenia. Chodź zwykle je się jajka.
  • Odpowiedz