Aktywne Wpisy
pieknylowca +146
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem
źródło: 1000004115
Pobierz
woskrosenie +178

źródło: comment_aVguRDpXpcYK503gaLkonlx6bCo8CazO.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jechowi
źródło: comment_qwzddGoBQa25uJE41gO87Sc1jmKfTxnl.gif
PobierzPoza tym, w artykule jest dużo cytatów wersetów z Biblii - co praktykują mocno właśnie ŚJ, bo u katolików to próżno czegoś takiego szukać.
@ChoNoTu: bo? Przecież wstrzemięźliwość seksualna, to najlepsze co kobiety mogły dostać od religii. Słyszałeś kiedyś aby dziewica płakała, że facet się z nią umówił, wykorzystał i zostawił? Ano nie.
Ponadto: wstrzemięźliwość seksualna ma ogrom zalet:
- w relacji skupiasz się na wszystkich cechach, dzięki którym masz szansę pożyć sporo lat z drugą połówką, a więc szansa, że dobrze poznasz swoją drugą połówkę jest ogromna
- brak antykoncepcji = brak odwału (część
Nie jest to nieprawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dziara1429: nie znam tych danych, ciężko mi cokolwiek na ten temat napisać zwłaszcza, że kwestia "żałować" jest bardzo niejednoznaczna.
Ciekawe, jaki odsetek osób dla których to "dopasowanie" seksualne ma ogromne znaczenie, budowało szczęśliwe relacje z drugą osobą na całe życie, w stosunku do osób dla których "dopasowanie" miało mniejsze lub zerowe znaczenie
@ChoNoTu: true
@simperium:
źródło: comment_7s4Yt4koPOSclzYhlWmNqDLYiKRqnK84.jpg
Pobierz@simperium: Na pewno tak to działało u katolików? Bo jeszcze moja babcia opowiadała, że dziadka widziała przed ślubem 2 razy. Niezwykła koincydencja ale zmieniło się to dopiero gdy s--s przestał być uzależniony od ślubu.
Oczywiście można z tym czekać do ślubu
@puszkapandory: ależ nigdzie nie napisałem, że jest to rozwiązanie dla każdego, albo że każdy powinien się wstrzymywać, albo, że wręcz powinno się karać osoby uprawiające s--s przed ślubem.
Zwróciłem tylko uwagę na to, że wstrzemięźliwość seksualna do ślubu, to dzisiaj całkiem niegłupie narzędzie. A jak było kiedyś? W żaden sposób się do
A czy ja gdzieś napisałem, że szczęśliwe małżeństwo to takie bez seksu? Nie. Napisałem, że badania wykazują, że najtrwalsze związki to takie w których partnerzy nie mieli wcześniej doświadczenia seksualnego, a im więcej partnerów, tym stałość związku diametralnie