Wpis z mikrobloga

• 0
#programy #bazydanych
Witam, poszukuję programu do wpisywania przez siebie danych. Miało to by polegać na ustaleniu przeze mnie informacji które mam wpisywać np waga, wielkość czy ilość jakiś części. I z tym tylko bym chodził od stanowiska do stanowiska i odpowiednio uzupełniał. Najlepiej jakby dane można było eksportować do Excela. Możecie coś zaproponować?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@Koliat no można tak powiedzieć, potrzebne mi do pracy w terenie. Mianowicie do chodzenia po polu i spisywanie elementów słupów energetycznych, ich wymiary itp. A nie chciałem się później bawić w przepisywanie z kartki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Koliat trochę kłopotliwe będzie, bo to duże tabele i w tedy są i trzeba szukać. Myślałem o czymś, że uzupełniam, daje następny i pojawia się nowa lista. Ale to tylko moje marzenie :D
  • Odpowiedz
@Helong: Zwykle do takiego zastosowania brałbym Sharepointa z Office 365 ale to może wyjść trochę drogo jednak. Może ktoś coś lepszego podrzuci
  • Odpowiedz
@Helong: Jeśli firma ma Office 365 dla firm to możesz wykorzystać Sharepointa - zbudujesz sobie listę "bazę danych" z właściwościami jakie chcesz (tekst, pole wyboru, opcje, tak/nie, i inne) a następnie z aplikacji na Androidzie masz regularny prosty formularz do wypełnienia, oraz możliwość podpięcia się do listy z Excela.
  • Odpowiedz