Wpis z mikrobloga

Plakat Marszu Niepodległości jest krytykowany, ja natomiast doceniam jego szczerość: wiara religijna szerzy się dzięki przymusowi, który – jak uczy historia – często przybierał formę krwawej przemocy.
Różaniec jak kastet – ten symbol mieści w sobie ponurą prawdę o religii.
#neuropa #katolicyzm #marszniepodleglosci #przemyslenia
https://mobile.twitter.com/boklazec/status/1193905164794712069
Pobierz
źródło: comment_hKgUZ0oKyKf4twnAWir8O3ZZlarODIlF.jpg
  • 13
@robert5502: @GrammarNazi: Interpretujcie sobie jak chcecie, po prostu nie widzę sensu, żeby dokładać temu nieistniejących znaczeń i nawiązań, na przykład do kastetu. Takimi nadinterpretacjami zwykle zajmują się szury od teorii spiskowych - że oto w takim czy innym symbolu znajduje się ukryte nawiązanie do znaku masońskiego albo do innych illuminati. Lewica śmieje się z podobnych zachowań, a potem sama je stosuje.
@Hoob Faktycznie musiałem cały dzień się wpatrywać, żeby tam zobaczyć zacisnieta pięść, a przeciez tak naprawdę jej tam nie ma, to są moje halucynacje z niedozywienia ¯_(ツ)_/¯ A jak wiadomo zacisnieta pięść to przecież nic nie znaczy. No chyba, że katole w taki sposób trzymają różaniec jak się modlą.
@GrammarNazi: Bardzo nie chcesz mnie zrozumieć. Czy ja mówię, że to symbol pokojowy? Czy ja mówię, że mnie się to podoba? Odnoszę się tylko do tego, że przypisywanie tej grafice jakichś nieistniejących znaczeń (kastet? A może od razu granat ręczny?) jest celową manipulacją i nadinterpretacją. Tylko tyle i aż tyle.
@Hoob No właśnie pokazales teraz straszliwe samozaoranie. Starasz się dyskutować tak jak "druga strona", a widać, że kompletnie nie wiesz o co chodzi i używasz jakichś podlapanych słów kluczy i udajesz mądrego. Jakbyś zauważył - za wszelką cenę chcesz mi mówić że pisałem coś o kastecie (ale jak o tym chciałbyś pisać, to udawanie że szaremu kowalskiemu może to nie przypominać kastetu to robienie z siebie debila) a jak chcesz mi mówić