Wpis z mikrobloga

Witam, tak się złożyło że mam do wydania 15k, zastanawiam się w co zainwestować, żeby te środki pracowały, nie chcę się bawić w krypto, ale myślę aby zacząć się bawić na forexie, przeanalizowałem wszystkie za i przeciw oraz przeczytałem większość artykułów dostępnych w sieci, mówiących co i jak, planuje - przynajmniej na początku inwestować ostrożnie. Nim przejdę do czynu chciałbym Was zapytać co o tym sądzicie i czy warto? Jeśli tak to od czego Waszym zdaniem najlepiej zacząć oraz co najbardziej się opłaca na początek kupować / sprzedawać. Dodam, że biorę pod uwagę utratę całości i jest to część kapitału, którą jestem w stanie zaryzykować / poświęcić

#forex #inwestycje #inwestowanie #gielda #waluty
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MichaelBisping: Usunąłem, bo mam robotę i niw chciałem kontynuować dyskusji ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale skoro już pytasz to odpowiem. W skali miesiąca nie powiem, ale moje pierwsze transakcje były mocno na plus, bo nie były tak bardzo przemyślenia i trafiłem na tzw. beginners luck. Po prostu wybrałem akcje, które zaczęły rosnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°) w skali roku zrobiłem ponad 20%.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MichaelBisping: jak się nie wyedukujesz to tylko będziesz dostawcą kapitału. Kup kilka książek o inwestowaniu, ekonomii i wtedy zaczynaj. Powiem po sobie, że obejrzałem parę filmików o inwestowaniu i chciałem kupić złoto i srebro jakoś na początku września, a tu pyk spadek. Poczekałem i wczoraj miałem jechać kupić, patrzę na kurs, a tu znów spadek. Mi to wystarczy, żeby zainwestować nawet 1000 ziko w książki i kupę czasu na ich
  • Odpowiedz