@Mescuda Ale w sumie uświadomiłem sobie teraz że dla Ciebie może być to forma wyładowania negatyanych emocji na temat wsi. Kurcze, zawsze muszę rozkminić coś co skłoni mnie do refleksji.
@Mescuda pobudka w mieście w bloku: sąsiad napierdziela żonę, gówniaki z góry urządzają rajd meblami po całym mieszkaniu, pobudka na wsi: w------e na ogrzewanie bo pompa ciepła sama sobie daje rade, kawka na tarasie albo w ogrodzie (zima odpada), internet że światłowód umila poranek, sarny za płotem (nie zmyślam z tymi sarnami-może wscieklizne maja) . Kto co lubi.
@AgentGRU na ogromnej ilości wsi. Okoliczne wiochy mają lepszy internet niż ja w mieście. Projekt POPC się to nazywa. Unia chyba dopłaca za podłączanie wiosek
@Mescuda a po co niby rano chodzić po wegiel do centralnego? U mnie jak jest napalone wieczorem to spokojnie do rana grzejniki są letnie i woda jest ciepła.
@mechanior: zimowy ranek w mieście: budzisz się o 6.55, szybka kąpiel, śniadanko, ogarnięcie się, o 7.00 w aucie do pracy. zimowy ranek we wsi: - wstajesz o 3.33, by odśnieżyć
@AgentGRU: potwierdzam, mieszkam na wsi i mam światłowód 62Mb/s, a już gościu inwestuje i powoli ma możliwości na 250 i 400 Mb/s, więc elegancko ( ͡°͜ʖ͡°). Do pracy w mieście 11-14 minut samochodem, cisza, spokój. Polecam
@hvgbbbjbvkjhgtkkkkkkkkkk: Oczywiście dodam, że w Polsce nadal jest mnóstwo wsi zabitych deskami, gdzie ludzie nawet nie mają w domu toalet, czy ciepłej wody bieżącej. Jednak, gdy mowa o wsiach, które się cały czas rozwijają i widać inwestycje, to jest to coś pięknego.
Zresztą świetnie to pokazuje zwiększająca się ilość nowych mieszkańców w wieku 45-50 lat, którzy budują sobie domy i sami mówią, że właśnie cisza i spokój, z dala od
-XD
@mechanior: ciekawe gdzie na wsi masz światłowód xD
@mechanior:
zimowy ranek w mieście:
budzisz się o 6.55, szybka kąpiel, śniadanko, ogarnięcie się, o 7.00 w aucie do pracy.
zimowy ranek we wsi:
- wstajesz o 3.33, by odśnieżyć
@Smieciak: no, a trzeba zaznaczyć, że karierę masz ogromną. 3 tygodnie.
Zresztą świetnie to pokazuje zwiększająca się ilość nowych mieszkańców w wieku 45-50 lat, którzy budują sobie domy i sami mówią, że właśnie cisza i spokój, z dala od