Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie na allegro taką wielką puszkę-skarbonkę. Nie da się otworzyć bez niszczenia. Mój #bombelek prawie lvl3 już mi ją ozdobił. Tak czy siak - wrzucam od czasu do czasu po parę złotych, to czego bym nie odczuł na co dzień (nie kupuję już w #pracbaza żarcia i picia z żabki, kanapki robię w domu a piję wodę z filtra). Czasem pewnie wpadnie coś ekstra, bo mimo 30 na karku rodzice i teściowie za najlepszy prezent urodzinowy/imieninowy/podchoinkowy uznają stówę w kopercie. Planowane otwarcie to przełom 2021/2022, żeby kupić nowy #rower #szosa Zawołam wszystkich plusujących.
#oszczedzanie #glupiewykopowezabawy #niewiemjaktootagowac
nie_mientki - Kupiłem sobie na allegro taką wielką puszkę-skarbonkę. Nie da się otwor...

źródło: comment_emtd64Ate8JYDGcVPQlP1eWV3yncMuZn.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nie_mientki: załóż sobie smart saver w banku gdzie przy każdej płatności kartą odkłada ci pewną kwotę na konto saver. Czasami można z tego uzbierać fajne pieniążki
  • Odpowiedz
@daot: Jezu chryste miałam to 8 dni i chciałam zamordować ten system gołymi rękami. Miałam taki bałagan w historii płatności, że patrzeć się nie dało, a co dopiero ustalić co, kiedy i za ile kupiłam... Ja polecam tradycyjne skarbonki :D
  • Odpowiedz
  • 1
@lubiegrzeski
Miałem dokładnie tak samo jak @lubiegrzeski, po roku się wkurzylem i wyłączyłem. Przy 10 płatnościach karta / blikiem dziennie budel niesamowity. Tradycyjnych skarbonek nie polecę, ponieważ wolę pieniądze elektroniczne
  • Odpowiedz
  • 0
@lubiegrzeski
@kendi
Ja mam tak, że nie rozbija mi na osobne kwoty, tylko od razu pokazuje zaokrągloną, ale mogę wejść w szczegóły danej transakcji i wtedy zobaczyć ile dana płatność rzeczywiście 'kosztowała'.
  • Odpowiedz
@mars10: A co ja na nią poradzę? Przecież nie będę latał codziennie nakupić złota za 5 złotych żeby składować w skarbonce. Poza tym taki Decathlon jak raz wrzuci rower w cenie X, to inflację mają gdzieś i cenę trzymają przez kilka lat, aż do zaprezentowania nowszej kolekcji.
  • Odpowiedz
@nie_mientki też kupiłam taka dla dzieci, bo właśnie często wpada od rodziny banknot z jakiejś okazji a wtedy cyk do puszki i młoda się cieszy. Młodsza jeszcze nie rozumie ale już ma :)
Najlepiej jak nie można wyjąć :D
  • Odpowiedz