Wpis z mikrobloga

@jabolsy: dla twojej wygody zabrali ci możliwość płacenia gotówką ¯\_(ツ)_/¯
No podobnej zasadzie konfederacja to wolnościowcy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wigr: Płacę w 99% przypadków telefonem, ale #!$%@?ą mnie takie wysrywy "dla wygody". Zakładam, że dotąd można było płacić kartą, ale w razie czego gotówką też - i to było wygodniejsze. Każde ograniczanie to zło. Mimo że gotówki używam rzadko, to wolę mieć taką możliwość.

Pomijam już, że telefonem to de facto też kartą, więc rozgraniczanie tego jest bez sensu.
  • Odpowiedz
wkurza mnie określenie "Dla Waszej wygody"

@jabolsy: Dla wygody osób które nie będą musiały czekać w kolejce aż ktoś wygrzebie te monety z portmonetki :D
Ja bym dopuścił możliwość płacenia gotówką, ale ustalił, że przy płatnosci gotówkowej napiwek jest automatycznie doliczany. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wigr: Muszę sobie zapisać adres i pójść tam przy okazji jak będę w Warszawie. Oczywiście (oficjalnie) nie będę miał przy sobie kart, tylko gotówkę. Ciekawe czy wezwą policję (co byłoby dziwne, skoro odmowa przyjęcia gotówki jest nielegalna) czy jednak przyjmą pieniądze.
  • Odpowiedz
  • 0
@jabolsy wygoda polega na tym że nie musisz stać w kolejce za asem który grzebie w portfelu w poszukiwaniu 3 groszy, żeby się zgadzało
  • Odpowiedz
@wigr: Dziś musiałem wyjątkowo skoczyć do biedronki. Trzy osoby przede mną płaciły gotówką. Kasierka oczywiście wygrzebywała sobie drobne z rąsi klienta co strasznie wydłużało transakcję. W takich przypadkach to trochę jestem za kasami z płatnością tylko kartą.
  • Odpowiedz
@wigr: @jabolsy: #!$%@? mnie to rozróżnianie na płacenie kartą i telefonem, a najbardziej kisnę z tych wszystkich mówiących w sklepie "BĘDĘ PŁACIĆ TELEFONEM", jakby to miało jakiekolwiek znaczenie. Dla sprzedawcy jak i dla terminalu to płatność kartą, a jedyny efekt takich tekstów, to uśmiech politowania, bądź zażenowania u normalnych klientów i/lub sprzedawcy...
  • Odpowiedz
@tamagotchi a skąd random na mieście ma wiedzieć jak to działa. Ty to wiesz ja to wiem ale ktoś kto nie interesuje się technologią nie będzie tego wiedział.
  • Odpowiedz
@tamagotchi: a mnie #!$%@?, że zwracasz uwagę na takie pierdoły, że ktoś mówi, że telefonem płaci. Ja zawsze mówię, że chce zbliżeniowo zapłacić. Teraz jakoś napisałem, że telefonem. Co nie zmienia faktu, że jak ktoś mówi, że telefonem chce płacić to mnie to jakoś nie rusza zupełnie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pravakky: Jeśli uważasz że gotówki nie da się namierzyć i tak płacąc jesteś anonimowy to top kek

@L3gion: Top kek to z ciebie jak uważasz że da się przez gotówkę kogoś namierzyć.
Pewnie myślisz, że oprócz NBP i mennicy ktoś zwraca uwagę na numery seryjne?
  • Odpowiedz