Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś napisać jakieś kompedium wiedzy do #f1? Przez te wszystkie memy i filmy z głownej zacząłem się trochę interesować tematem i chciałbym lepiej rozumieć memy z Panem Kierowcą xD. Póki co wiem:
- w F1 w każdej druzynie jeździ 2 kierowców
- nasza druzyna to Williams
- nie szanujemy nikogo w Williamsie oprócz Pana Kierowcy i mechaików,
- Pan Kierowca ma bioniczną ręke i nie może krytykować otwarcie swojej drużyny
- drugi kierowca williamsa to Żordż aka Gekon
- szefowa Williamsa to Claire i jej nie szanujemy bardzo xD

Będę wdzięczny za każdą informację, która pozwoli mi lepiej wczuć się w wasze środowisko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 13
@Hooyvdoope: Ferrari ma gównianą strategię i psują sami sobie wyścigi(mimo to i tak ich uwielbiam <3 Forza Ferrari). Francuzom z Renault ciągle psują się silniki. Hamilton to płaczek, błazen, hipokryta i eko świr. Verstappen to dzik i wraz z Leclerkiem są przyszłością F1. Kiedyś w F1 był pewien sfrustrowany kierowca z Hiszpanii - Fernando Alonso ale go już nie ma i ciągle robił wokół siebie w zespole burdel (afera Spygate, afera
@Hooyvdoope: Ignorujesz przebieg wyścigu, skupiając się na czasach Pana Kierowcy. Gdy Russel go wyprzedzi masz obowiązek plusować wpisy o spisku w Williamsie, taczce itp. Możesz również reagować na pewne sytuacje w wyścigu, ale pamiętaj o regule 80/20 - 80% gadania o Kubicy, 20% o innych!
- Ferrari po pitstopie wyjeżdża za rywalami - piszesz GRANDE STRATEGIA xD
- Hamilton wygrywa - jprdl, najgorzej
- Bottas się z kimś ściga - wingman